Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nda yapılan değişiklikle kişi ve kurumlar hakkında yetkili olmadığı halde 'fişleme' yapanlara ceza verilecek.

Haber Giriş : 11 Şubat 2004 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nda yapılan değişiklikle kişi ve kurumlar hakkında yetkili olmadığı halde 'fişleme' yapanlara ceza verilecek.

Kişilerin siyasi, felsefi, dini ve ırki kökenleri, ahlaki eğilimleri, cinsel yaşamları, sendikal bağlantıları ve sağlık durumlarına ilişkin bilgilerin hukuka aykırı olarak yayınlanması da suç oluşturacak. Adalet Alt Komisyonu TCK tasarısını görüşmeye devam ediyor. Tasarıda yapılan değişiklikle kişisel verilerin korunması amaçlanıyor. Buna göre hastane, vergi dairesi gibi kurumlarda tutulan kayıtları hukuk dışı yollardan kullananlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. Kişilerin izni olmaksızın gizli kamera ile çekim yaparak, özel hayata ilişkin görüntü veya sesleri yayınlayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

'Telekulak' ve kapkaça ceza

İzinsiz olarak telefonların dinlenmesine ceza verilmesi TCK'ya girdi. 'Telekulak'lara 1 aydan 3 yıla kadar ceza verilmesi hükme bağlandı. Kapkaç olaylarının önlenmesi için de, yeni TCK ile ağır cezalar getiriliyor. 113. maddeye eklenen bir cümleyle, kapkaç olayları da hırsızlık kapsamına alındı. Buna göre kapkaççılara 3 yıldan 7 yıla kadar ceza verilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber