5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2014 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Tokat, Nevşehir, Kayseri, Sivas ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların; Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Sabah saatlerinde Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber