İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AB stratejik hedefimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB'ye tam üyeliği stratejik bir hedef olarak görüyor ve yaklaşık 50 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2014 20:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
AB stratejik hedefimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu'nda konuştu. Erdoğan şu mesajları verdi:

"-Türkiye'nin AB üyeliği, ülkemize katkılarının yanında Avrupa'nın da ihtiyacı olan dinamizmi, kültürel çoğulculuğu ve hoşgörü iklimini yeşertecektir.

-Birleşik Krallığın AB üyeliğimiz için gösterdiği tutumu her zaman takdir ettiğimizi, verilen desteğe müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim.

-AB'ye tam üyeliği stratejik bir hedef olarak görüyor ve yaklaşık 50 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz.

-Bir mezhep kavgasına maalesef Suriye'yi feda etmişlerdir. Babası Hama, Humus'ta 30 bin insanı öldürmüştür. Bu adam da Hama, Humus'a nazire olsun diye 300 bini aşkın insanı Suriye'de öldürmüştür. Bu insan için 'Bu giderse yerine kim gelir?' sorusu sorulabilir mi ya, böyle bir şey olabilir mi? Bir an önce ondan kurtulmak ve onun yerine de halkın samimi oylarıyla seçilmiş demokratik yollardan birisinin gelmesi şart.

-Bir defa açık ve net; uçuşa yasak bölge ilan edilmedikçe, güvenli bölge ilan edilmedikçe, eğit-donat halledilmedikçe ne Irak'ta, ne Suriye'de netice alamayız. Onun için de Irak'ı ayrı, Suriye'yi ayrı düşünemeyiz. Her ikisini birlikte düşünmemiz gerekir ki bu terör örgütleriyle de mücadeleyi başarılı sürdürelim. Suriye'de de Esed rejiminin hallini birlikte halledelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber