Bilgisayar özyeterliliği ile başarı arasında doğru orantı var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2006 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aşkım Gülümbay, öğrenciler arasında yaptığı araştırmada, bilgisayar özyeterliliği ile başarı arasında doğrusal yönde bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı.

Yrd. Doç. Dr. Gülümbay, "Bilgisayar özyeterliliği ile başarı arasındaki ilişki" konulu bir araştırma yaptı. Araştırmaya, Eğitim Fakültesi'nde "Eğitimde Bilgi Teknolojileri" dersini alan 48 öğrenci katıldı. Bilgisayar özyeterliliği ve başarı arasında doğrusal yönde bir ilişki olduğunu belirleyen araştırma sonuçları, öğretme-öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirmek için teknoloji ile eğitimin bütünleştirilmesi ve öğrencilerin bilgisayar özyeterlilikleri, bireysel özelliklerinin farkına varılarak, buna uygun öğretim yöntemlerinin kullanılması gerektiğini ortaya koydu.

Aşkım Gülümbay, özyeterliliğin, bireyin belli bir performansı göstermek için gerekli etkinlikleri organize edip, başarıyla yapma kapasitesine ilişkin kendi yargısı olarak tanımlandığını belirterek, "Bilgisayar özyeterliliği ise, özyeterliliğin özel bir çeşididir. Bilgisayar özyeterliliği, bireyin bilgisayar başında bir görevi başarıyla gerçekleştirebilmesi için bilgisayar kullanım yeteneği üzerine kabul ettiği algısıdır. Bilgisayar özyeterliliği, bilgisayar teknolojilerine olan pozitif eğilimle ve bilgisayar eğitimi sürecinde başarıyla yakından ilgilidir. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü'nden mezun olan öğrencilere bilgi teknolojilerinin öğretimi hususunda büyük görevler düşüyor. Bu görevleri başarılı bir şekilde yerine getirebilmeleri, özyeterliliklerinin yüksek olmasına bağlıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber