Sütün reçelini yapacaklar

Burdur'da yaklaşık 1 milyon lira yatırımla sut recelı ımal tesısı kurulacak. Tesiste nihai tuketime yonelik sut recelinin yanı sıra biskuvi endustrisinde kullanılmak uzere de pisirilmis sut receli üretilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2014 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sütün reçelini yapacaklar

ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Hayvancılık ve sut ureticiligi bakımından yogun faaliyet gosterilen Burdur'da, yaklaşık 1 milyon lira yatırımla sut recelı ımal tesısı kurulacak. Tesiste nihai tuketime yonelik sut recelinin yanı sıra biskuvi endustrisinde kullanılmak uzere de pisirilmis sut receli üretilecek.

Neselı Sutcu Tarım, Hayvancılık, Gıda, İnsaat, Emlak, San. ve Tıc. Ltd. Ştı, Burdur'un Merkez ilcesı Kısla Mahallesı Organıze Sanayı Bolgesı'nde sut recelı ımal tesısı kurmak için harekete geçti.

Burdur ve cevresi, hayvancılık ve sut ureticiligi bakımından yogun faaliyet gosterilen bolgeler arasında yer alıyor. Bolgede sut ureticiligi cogunlukla kucuk aile isletmeciligi seklinde yapılırken, son yıllarda kurulan daha profesyonel ciftliklerde de sut uretimi gerçekleştiriliyor.

Bolgede cig sutten tereyagı, peynir, kasar peyniri ve benzeri sut urunleri imal eden tesisler bulunurken, sut receli imalatı yapan tesis yer almıyor. Proje konusu tesiste nihai tuketime yonelik sut recelinin yanı sıra biskuvi endustrisinde kullanılmak uzere de pisirilmis sut receli üretimi de planlanıyor.

Projenin faaliyete gecirilmesiyle ilin uretim dinamiklerine ve ekonomisine katkı saglanması ve calıstırılacak personel ile istihdama katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Tesiste, yılda 14 bin 700 ton cig sut islenerek 5 milyon 970 bin kilogram sut recelinin uretiilmesi planlanıyor.

Ekonomik omrunun 50 yıl olması planlanlanan tesis, modernizasyon calısmaları ve teknoloji destegi daha uzun yıllar hizmet verebilecek kapasitede bulunuyor.

Proje bedeli 950 bin lira olan tesisin üretim aşamasında 57 kisilik bir ekibin istihdam edilmesi öngörülüyor.

İnşaat aşaması tamamlanan tesis, bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber