Memur sendikasına 'don' davası

Haber Giriş : 10 Temmuz 2006 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'den ayrılan bir grup tarafından kurulan ve 38 üyesi bulunan Anadolu Kamu-Sen yöneticilerinin, kadın üyelerine dağıtmak için satın aldıkları 13 bine yakın iç çamaşırının parasını ödemedikleri iddia edildi. İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Sevgi Akbulak, sendika yöneticilerinin aldığı ürünler karşılığında kendisine 52 bin YTL'lik çek verdiğini belirterek, çeki tahsil edemediğini söyledi.

BAKANLIK'TAN TEYİT ETTİ

Akbulak, internette yayınladıkları ihraç fazlası ürün satışıyla ilgili ilanlar üzerine, aralarında Anadolu Kamu-Sen'in Genel Başkanı Ömer Mustafa Orhun ile Murat Fırtına, Özgür Aksoy ve Adnan Erden'in kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. Sendika yöneticileri, üyelerine ve üye olacaklara promosyon olarak iç çamaşırı dağıtmak istediklerini belirterek, Akbulak'a sutyen, slip ve gecelik gibi kadın iç çamaşırlarından oluşan 13 bine yakın sipariş verdi. Çalışma ve Sosyal Gücenlik Bakanlığı'nı arayarak sendikanın varlığını teyit eden Akbulak, fason işi yaptığı ihracatçı firmadan bu ürünleri 52 bin YTL'lik senet karşılığında teslim etti. Ancak teslimden 15 gün sonra vadesi gelen ilk senedi tahsil edemeyen Akbulak, diğer senetlerin de tahsil edilemediğini söyledi.

SENDİKA KAPI DUVAR

Akbulak, sendikanın Ankara'daki adresine gittiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: ?Kapıda en az 50 haciz kararı vardı. Apartman yöneticilerine bu kişileri sorunca dehşet içinde kaldım. Çünkü memur sendikası adı altında bu kişiler resmen dolandırıcılık yapıyorlarmış ve her gün kapıya en az 20 kişi geliyormuş. Zaten kapıdaki haciz kararlarından da bu belliydi. Bu kişilere ulaşmam mümkün olmadı. Ancak tesadüfen bu konfederasyona bağlı bir sendikada birkaç kişi buldum ve gönderdiğim mallardan 2 bin tanesini geri alabildim. Bu insanların elini kolunu sallayarak dolaşmasına dayanamıyorum.?

Olumsuz duyumlar alıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Anadolu Kamu-Sen'in faaliyetlerine ilişkin olumsuz duyumların kendilerine de ulaştığını, ancak Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'na göre, dolandırıcılık ve yüz kızartıcı suçtan hüküm giyilmedikçe sendika ve yöneticileri hakkında herhangi bir işlem yapamadıklarını söyledi. Başesgioğlu, yargı kararının kendilerine ulaşmasının ardından sendika hakkında bir işlem yapabileceklerini kaydetti.

Sürprizli sendika

Sendikanın www.anadolukamu-sen.org adresli internet sitesinde sendikanın faaliyetlerine yer veriliyor. Sendika yöneticilerinin PTT dağıtıcılarına kumanya verirken fotoğrafları yayınlanıyor. Sitenin ?Haberler? bölümündeki şu duyuru dikkat çekiyor:

?Anadolu Kamu-Sen, üyelerine sürpriz dağıtmaya devam ediyor. Anadolu Kamu-Sen, diğer sendikaların yapamadığını yapmaktan gurur duyuyor. Üyelerine ve üye adaylarına sürpriz hediyeler dağıtmayı sürdürüyoruz ve yeni sürprizlerle her zaman sizlerin yanınızdayız.?

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber