Bayındır Memur-Sen yönetimi değişti

Bayındır Memur-Sen Genel Kurulu'nda Soner Can TUFANOĞLU ve Abdulhadi KARASAPAN'ın listesi yarıştı. Kongrede 149 oyla ipi göğüsleyen Soner Can TUFANOĞLU oldu. Mevcut başkan Abdulhadi KARASAPAN ise 38 oy aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2014 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayındır Memur-Sen yönetimi değişti

Akar Otel'de yapılan1. Olağanüstü Genel Kurulda konuşan ve Genel Başkanlığa seçilen Soner Can TUFANOĞLU, "Sendikamızın bugünlere gelmesinde bu anlayışı bize miras bırakan ve idrak etmemizi sağlayan Mescid-i Aksa şairi, kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN abimize geçtiğimiz dönem Yönetim Kurulunda birlikte çalıştığım kardeşim Zekeriya CEYHAN'a, adlarını hatırlamadığım ve bu uğurda Hakk'ın rahmetine kavuşmuş tüm dava arkadaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum." Dedi.

"ZULMÜN HER ZAMAN KARŞISINDA OLDUK"

Ülkemizde ve İslam coğrafyasında yaşanan olayların bizlere daha büyük sorumluluklar ve görevler yüklediğine değinen Tufanoğlu, "Memur-Sen olarak kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın zulmün her zaman karşısında olduk. Filistin'de terör devleti İsrail'in, Doğu Türkistan'da Çin'in, Afganistan'da ABD'nin, Suriye'de Bass Rejiminin, Arakan'da Myanmar Cunta Rejimi'nin, Mısır'daki darbecilerin zulmüne karşı Sıhhıye, Çağlayan ve Şehreküstü Meydanlarında yüzbileri toplayarak dur dedik."dedi.

"DARBECİ ZİHNİYET AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR"

Dünyada Müslüman kardeşlerimize zulümler yapılırken ülkemizde de darbeci zihniyet geçtiğimiz 10 yıl içerisinde kendilerinden bekleneni yapmış olduğunu belirten Tufanoğlu," Memur-Sen'imiz öncülüğünde düzenlenen ortak akıl mitingleri ile gerekli cevabı aldığını, yine Memur-Sen ülkemizdeki vesayeti deşifre etmek için anayasa referandumuna "Yetmez, ama evet." diyerek demokrasinin kökleşmesine, özgürlüklere vesile olmuş ve ülkemizde bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat Post-Modern Darbe'nin son kalıntıları da sizlerin desteği ile çöp kutusuna atılmış, milyonlarca imza toplayarak başörtü zulmüne son verilmiştir."

"11 HİZMET KOLUMUZDAN YETKİ ALINARAK MİLLİ TAKIM OLUŞTURULMUŞTUR"

Memur-Sen ve Bayındır Memur-Sen olarak ülkemizde ve dünyada yaşanan toplumsal ve sosyal olaylar karşısında gerekli hassasiyet gösterilmiş, 12 Eylül Referandumuyla elde edilen toplu sözleşme hakkımız, masada etkin bir şekilde kullanılarak birçok kazanım elde edildiğini hatırlatan Tufanoğlu, "Bununla birlikte, Allah'a şükürler olsun ki 11 hizmet kolumuzda yetki alınmış, Genel Başkanımızın tabiri ile milli takım oluşturulmuştur. Burada emeği geçen başta Genel Başkanımız Sayın Ahmet Gündoğdu'ya, Memur-Sen Yönetim Kuruluna, sendikalarımızın genel başkanlarına ve yönetim kuruluna, üyelerine, sendikalarımızın il yönetimlerine ve bu davaya gönül vermiş herkese teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

"MÜCEDELEMİZ GÜÇLÜĞÜ HAKLI KILMAK DEĞİL, HAKLIYI GÜÇLÜ KILMAK"

Memur-Sen'imizin kuruluşundan bu zamana kadar geçen sürede "Güçlüğü haklı kılmak için değil, haklıyı güçlü kılmak" için yapmış olduğu mücadeleden ve bu mücadelenin bir neferi olmaktan hep gurur ve onur duyduğunu belirten Tufanoğlu, "Üstad Necip Fazıl'ın ifadesiyle "Kim var?" diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan fert fert "Ben varım" diyebilen, her ferdinin " Benim olmadığım yerde kimse yoktur." Fikrini benimsediği bir anlayışla hareket ettiği sürece Memur-Sen güçlü olmaya devam edecektir."

Yönetim kurulu olarak sendikamızın çağa ayak uyduran, değişime her an açık, dinamik, etkin ve şeffaf bir yapıya kavuşturacak proje ve hedeflerimiz şunlardır:

1- Türkiye'nin genelinde en az 20 şube açılacak. Şube yönetimleri 7 kişiden oluşturularak, şubeye bağlanacak her ilin şubede temsili sağlanacak.

2- Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda çalışan 45.000 memurun(mevcut üye oranı %29'dur) en az %50'si sendikamıza üye yapılacak.

3- Her şubeye araç alınacak. Şube başkanlarına ve il temsilcilerine çalışabilecekleri mekanlar temin edilecek.

4- Şube başkan ve yönetimlerine miktarını Genel Merkezin belirleyeceği huzur hakkı ödenecek.

5- İllere geri dönüşüm avansları %50'ye çıkarılacak.

6- Genel Merkeze bağlı her ile ait ek hesap açılacak, o ay avansını kapatamayan ilin geri dönüşüm avansı kendisine ait ek hesaba yatacak. Daha sonra o il ek hesabındaki parayı istediği gibi kullanacak. Böylelikle ay içerisinde illerin avansı kapatma sorunu ortadan kaldırılacak.

7- Teşkilatın kaynaşması aynı zamanda eğitimleri için tüm yönetimlerin bir arada olduğu teşkilat toplantıları her yıl 2 kez düzenli olarak yapılacak. Kanunen ayırmamız gereken %10 eğitim ödeneği ile bu toplantıların masrafları karşılanacak.

8- Genel Merkez yöneticilerinin adlıları ücretler ve genel mali tablolar sendikamızın web sayfasında yayınlanacak, bu konuda "şeffaf bir anlayış" ortaya konmuş olacak.

9- En kısa sürede sendikamızda olmayan yönetmelikler (mali, teşkilat, disiplin, seçim...) hazırlanarak kurumsallaşma adına bunlar hayata geçirilecek.

10- Sendikamız bünyesinde bağımsız bir AR-GE ekibi kurularak, mevcut AB Projemiz aktif hale getirilerek, yeni proje çalışmaları yapılacak.

11- Kadın kolları aktif hale getirilerek hanım kardeşlerimizin teşkilat içerisinde etkin rol alması sağlanacak.

12- Kurumlarımızda çalışan veya emekli olmuş, sendikamıza gönül vermiş bürokratlardan Danışma Kurulu oluşturulacak.

13- Toplu sözleşme, Danışma Kurulu ve Kurul İdari Kurullarının altlığının hazırlandığı her kurum için üyelerimiz ve teşkilatımızdan oluşan komisyonlar kurulacak.

14- Kurumlarımızda çalışanların sorunlarını, çözüm önerilerini ve kurumlarımızın geleceği ile ilgili çalıştaylar düzenlenecek.

15- Hukuk ve muhasebe bürolarının daha etkin ve profesyonel çalışması sağlanacak.

16- Memur-Sen'in yapılacak olan yeni binasında sendikamıza yer temin edilecektir.

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanlığına seçilen Soner Can TUFANOĞLU, nasıl ki hizmet kolumuza bağlı çalışanlarımızla geçtiğimiz on yılda Yeni Türkiye'yi inşa ettiysek Allah'ın izniyle sizlerin de desteğiyle kısa sürede yeni Bayındır Memur-Sen'i hep birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Daha sonra Tufanoğlu, sendikamızın 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nun yeni Bayındır Memur-Sen'imizin temellerinin atıldığı bir kongre olarak hatırlanması temennisiyle herkesi saygı ve sevgiye selamladı.

Soner Can TUFANOĞLU ve Abdulhadi KARASAPAN'ın listesi yarıştı. Kongrede 149 oyla ipi göğüsleyen Soner Can TUFANOĞLU oldu. Abdulhadi KARASAPAN ise 38 oy aldı.

Seçim Sonrası oluşan yeni yönetim:

Genel Başkan: Soner Can TUFANOĞLU

Genel Sekreter: Ayhan ALDAGÜL

Genel Mali Sekreter: Ömer TÜRK

Genel Teşkilatlandırma Sekreteri: Mustafa BÜYÜK

Genel Eğt. Mev. Ve Toplu Sözleşme Sekreteri: Gökhan ŞİMŞEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber