AKP kadın kolları tarafından başlatılan bir projeyle Başbakan Tayyip Erdoğan ve 23 bakan için, bütün harcamalarını karşılayacakları birer ?kardeş aile? bulundu.

Haber Giriş : 11 Şubat 2004 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP kadın kolları tarafından başlatılan bir projeyle Başbakan Tayyip Erdoğan ve 23 bakan için, bütün harcamalarını karşılayacakları birer ?kardeş aile? bulundu.

AKP kadın kollarınca başlangıçta hükûmet üyelerini kapsaması amacıyla bir ?kardeş aile? projesi geliştirildi. Başbakan Erdoğan'ın da olur vermesi üzerine, kadın kolları, bakanlara ?kardeş aile? olacak yoksul aileler aramaya başladı. Yürütülen araştırmalar ve parti teşkilatlarının soruşturmaları sonucu, Başbakan Erdoğan ve 23 bakanın her birine Ankara'da birer kardeş aile bulundu.

Ailelerin bulunmasının ardından kadın kollarının aracılığıyla kardeş ailelerle ilişkiler kuruldu. Erdoğan ve bakanlar adına eşlerinin yürüttüğü ilişkiler çerçevesinde kardeş ailelerin eğitim ve sağlık dahil tüm harcamaları bakanlarca karşılanmaya başlandı. Erdoğan'ın ve bakanların eşleri belirlenen bir periyotla kardeş aileleriyle de biraraya gelerek sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunuyor.

Aileler, sürekli hale getirilecek bu ilişkiler sürecinde Başbakan Erdoğan ve bakanlarla da biraraya getirilecek. Erdoğan'ın uygulamanın duyulmasının konunun aileler arasında yarışa dönüşüp ?Kardeş aile başvurularının başlamasından? ve istismar edilmesinden duyduğu kaygıları nedeniyle kardeş ailelerin isimleri gizli tutuluyor.
AKP kadın kolları, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın özellikle Ramazan ayında orucunu mutlaka yoksul bir evde açmasından esinlenilerek geliştirilen bu projenin yaygınlaştırılması için yeni bir çalışma daha başlattı. Buna göre kardeş aile uygulaması milletvekillerini de kapsayacak. AKP'nin 368 milletvekilinin her birine kadın kollarınca birer kardeş aile bulunacak. Milletvekillerinin kardeş aileleri kendi seçim bölgelerinden seçilecek. Projeye ?hayır işi? olarak yaklaşan kadın kolları, uygulamanın ileriki dönemde daha da genişletilmesine yönelik hazırlıklar da yürütüyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber