Vergi İstihbarat Merkezi, herkesi gözetleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2006 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi İstihbarat Merkezini, vergi kayıp ve kaçağı ile çok daha etkin mücadele edecek şekilde yeni bilgilerle donatıyor.

Vergi Daireleri Otomasyon Projesi'nin 2. ayağına yönelik çalışmalar paralelinde, Vergi İstihbarat Merkezi Veri Ambarı da yeniden düzenleniyor.

Halen, mükellef sicil bilgileri, mükellef alış-satış fatura bilgileri, vergi beyannameleri, gayrımenkul alım-satımı yapanlar, kurum ortakları, kredi kartı ile satış yapan işyerlerinin POS makinası bilgileri, taşıt alım-satımı yapanlar, bankalar ve diğer finans kesimi bilgilerinin işlendiği Veri Ambarı, önümüzdeki dönemde çok daha geniş bir bir kesimi kavrayacak.

Halen, bankalar, emniyet, tapu, Telekom ve nüfus idarelerinden CD, disket, ICR standardında okunabilen formlar ve kağıt ortamı ile bilgi aktarımı, otomasyon projelerinin tamamlanmasının ardından, on-line gerçekleştirilecek. SSK, Emekli Sandığı, Saymanlıklar ve Noterler de, sisteme entegre olacak.

Bu arada önümüzdeki dönemde, gerekli alt yapının oluşturulmasına paralel, Veri Ambarının bilgi hafızası da zenginleşecek.

Maliye'de Veri Toplanması ve bunların analizi için daha önce oluşturulan bir çalışma grubunun önerileri doğrultusunda, avukatlardan, doktorlara, taksi ve dolmuşlardan akaryakıt satışlarına kadar çok değişik bilgiler de yeni dönemde Vergi İstihbarat Merkezi'ne işlenmeye başlanacak.

Bu bilgiler, mükelleflerin beyanları ile çapraz kontrole tabi tutulacak ve vergi kaçıranlar çok daha kolay şekilde ortaya çıkarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber