Alerjiler sanıldığı gibi ortaya çıkmıyor

Toplum arasında bir çok nedeni gösterilen alerjiler, aslında bağışıklık sisteminin yanlış çalışması sonucu ortaya çıkıyor. Uzmanlar ise alerjilere karşı, immunoterapi tedavisi başta olmak üzere bir çok tedavi imkanı sunuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2014 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Alerjiler sanıldığı gibi ortaya çıkmıyor

Uzmanlara göre; bağışıklık sistemi güçlendirildiğinde ve sorunun kaynağı belirlendiğinde alerjilerden kurtulmak mümkün. Konuyla ilgili bilgi veren veren İç Hastalıkları Uzmanı ve İmmunoterapist Dr. Ülkü Duraksoy, alerjilerin bağışıklık sisteminin yanlış çalışmasının sonucu ortaya çıkan bir hastalık türü olduğunu belirterek, tedavinin ise mümkün olduğuna dikkat çekti. Duraksoy, "Hastalık, 'alerjen' dediğimiz yabancı maddelerin vücudu uyarması ile ortaya çıkıyor. Vücudumuzda birçok alerjilere karşı koruyucu defans mekanizmalarımız mevcuttur. Bunlar mukozalarımızdan salınan kararlı miktarda IGA seviyemiz ve iyi huylufloramızdaki probiotik bakterilerimiz laktobasillerimizdir.

Alerjilerin gelişmesine kaşı bizim bu bariyerlerimizde en ufak bir dengesizlik geliştiğinde veya dışarıdan bir etki ile mantarenfeksiyonu veya helikobakter pylori enfeksiyonu gibimukozal membranlarımızı etkileyebilecek lora bozukluğumuz geliştiğinde basit polen alerjisinden ağır anjio ödemlere, yaygın ürtiker ataklarından güneş alerjilerine kadar daha genişleriyle tanışmamız olasıdır. Sonuç olarak bizi alerjilere karşı koruyan mekanizmalarımızdan birinde sorun olduğunda bir çok alerjiye yakalanılıyor" dedi.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek alerjilerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Duraksoy, "Bağışıklığımızda alerjiyi yaratan etkenleri ortaya koyup düzelttiğimizde, alerjimiz otomatik olarak ortadan kalkar. Alerjimizin genelde ana kaynağı bağırsak floramızın bozukluğu ve bunu yaratan tali nedenlerdir. Bu nedenlerin tek tek saptanıp düzeltilmesi gerekir, ağır anjiödemleri bile tecrübe ile sabit düzeltebilir." diye konuştu.

ALERJİ TEDAVSİNDE İMMUNOTERAPİNİN KULLANILMASI

İmmunoterapi tedavisinin alerjilerde kullanıldığına dikkat çeken Duraksoy şunları söyledi; "Bizim önerdiğimiz immunoterapi tedavisi alerjenin tespit edilerek uygulanan sabit 3-5 yıl süren aşı tedavisi değildir. Alerjiyi yaratan asıl nedenin yani gerçek metabolizmal nedenin ortaya konulması tedavisini önermekteyiz. Bu tedavi diğerlerine göre daha kalıcı sonuçlar veriyor. Bunun yolu da bağırsak flora tedavisinden ve bunu etkileyen diğer etmenleri tiroid, paratiroid, insülin direnci ve mikrobial tedavilerden geçmektedir. Hangi alerji türleri kontrol altına alınmaz ise ilerleyen yaşlarda ciddi hastalıklara zemin hazırlar. Astım ve benzeri solunum yolları alerjileri eğer kontrol altına alınmaz ise kalıcı solunum yolu hastalıklarına yol açar. Ağır alerjisi olan ve tedavi edilmeyen kişinin aslında ağır bağışıklık sistem sorunu da mevcuttur ve bu açıdan da incelenmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber