Kızının tedavisi için ikinci kez hapse girecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, doğuştan şeker hastası olan kızının tedavi masrafları için kredi kartından harcadığı parayı geri ödeyemeyen işsiz baba, ikinci kez cezaevine girmeye hazırlanıyor.

Doğuştan şeker hastası olan 11 yaşındaki Yağmur Demirci'nin babası Galip Demirci, bir süre önce işten çıkarıldıktan sonra eşinin de kendisini terk etmesi üzerine kızıyla yalnız kaldı. Kızının tedavisi için gerekli olan ilaç ve beslenme giderlerini 1 yıl boyunca 4 ayrı kredi kartından karşılayan Galip Demirci'nin 7 bin YTL borcu birikti. Demirci'den ödeyemediği borcu için mal beyanında bulunulması istendi. Ancak evinde hiçbir şeyi bulunmayan Demirci, üzerine herhangi bir mülk de olmadığı için mal beyanında bulunmamaktan geçen ay 10 günlük hapis cezası alarak cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra da iş bulamadığı için borcunu ödeyemeyen Demirci'den, bir başka bankanın kredi kartı borcu için yeniden mal beyanında bulunulması istendi. Ancak Demirci, borcunu ödeyemediği gibi yeniden mal beyanında bulunmadığından 10 günlük kesinleşen hapis cezası daha aldığını öğrendi.

Kızının tedavisi için kredi kartından yaptığı harcama nedeniyle hapse mahkum edilen Galip Demirci, çok sevdiği Yağmur'u kaybetmemek için ne gerekiyorsa yaptığını belirterek, "Kızımın geleceği benim için çok önemli. Onun ilaç kadar sevgiye ve iyi beslenmeye de ihtiyacı var. Ben de onun ilaç ve beslenme masrafları için kredi kartlarından harcamalar yaptım. Borcumu ödeyemediğim için bir kez hapse girdim, şimdi yeniden gireceğim. Çalışmadığım için borcumu ödeyemiyorum. Hayırseverlerden bana iş verilmesini ve borcumun ödenmesini istiyorum" dedi.

Babasının geçen ay cezaevine girmesi nedeniyle yeniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tedavi gören Yağmur Demirci, babasının yeniden hapse girmesini istemediğini söyleyerek, "Babam benim iyi olmam için borç yaparak para harcadı ama işi olmadığından harcadığı parayı geri ödeyemedi. Bir defa hapse girdi, yeniden hapse girmesini istemiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber