Anadolu Kamu-Sen'in sadece sutyen değil başka vukuatları da çıktı

Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın üyelerine dağıtmak için satın aldıkları 13 bin sutyenin parasını vermeyen Anadolu Kamu-Sen yöneticilerinin "Sendikanın yayın organlarına reklam verin, biz de sizden tüm kırtasiye malzemelerini alalım" diyerek kırtasiyeci Ali Rıza Cingöz'ü dolandırdıkları ortaya çıktı. Cingöz savcılığa başvurdu.

KADIN üyelerine dağıtmak için satın aldıkları 13 bin sutyenin parasını vermedikleri kamuoyuna yansıyan Anadolu Kamu-Sen yöneticileri hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Sendika Başkanı Ömer Mustafa Orhun ile Murat Fırtına'nın Ulus'ta bir şirketi yıllık 500 milyar lira kırtasiye malzemesi satın alma vaadiyle 40 bin YTL dolandırdıkları öne sürüldü.

REKLAM VER, MAL ALALIM: Alınan bilgiye göre Anadolu Kamu-Sen Başkanı Ömer Mustafa Orhun ile sendikanın yöneticisi Murat Fırtına, 2005 yılı Ocak ayında Ulus'ta faaliyet gösteren Ali Rıza Cingöz'e ait Yağmur Kırtasiye'ye giderek, bilgisayar sarf malzemeleri ve kırtasiye malzemeleri almak için görüşme yaptı. Orhun ile Fırtına, bu görüşmede yıllık 500 milyar lira alım yapacaklarını belirterek, Ali Rıza Cingöz ile sözleşme imzaladı. Cingöz, kendisini dolandırdığını öne sürdüğü sendika yöneticileri ile ilgili pazarlığını şöyle anlattı: "Bana ilk geldiklerinde AB onaylı Türkiye'de faaliyet gösteren tek sendika olduklarını söylediler. Bu arada yıllık 500 milyar lira alım yapacaklarını ancak benden Anadolu Dergisi ile Anadolu Gazetesi ve Tercüman Gazetesi'ne reklam vermem istendi. Reklamın parası olarak 6 bin 250 Euro parayı peşin istediler. Parayı peşin vermemin mümkün olmadığını verdiğim malzemeden taksitler halinde benden tahsil edilmesini kabul ettim. Malzemelerin bana fatura maliyeti 22 bin 800 YTL dolayındadır. Dolandırıldığımı anlayınca bu paranın tahsil edilebilmesi için avukatım aracılığı ile haklarında şikayette bulundum."

İBRAHİM PAŞA DAYIM OLUR: Sendika yöneticilerinden Murat Fırtına hakkında dolandırıcılık suçundan dava açıldığı da ortaya çıktı. Fırtına'nın Ankara'da görevli Uzman Çavuş Emrah Azizoğlu ile "Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına dayım olur" diyerek bağlantı kurduğu kendisini 5 bin YTL dolandırdığı bildirildi. Fırtına hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2005/781 esas sayı ile 06 Ocak 2005 tarihinde açılan davanın iddianamesinde olay şöyle anlatıldı: "Emrah Azizoğlu sözleşmeli uzman çavuş olarak görev yaptığı sözleşmesinin uzatılabilmesi için sağlam olduğuna dair heyet raporu almak istediği, hastanede diğer müşteki ile bulunduğu sırada sanıklardan Ramazan ile tanıştıkları, Ramazan'ın Sanık Murat'a götürdüğü Murat da rapor için 5 milyar lira istediğini, parayı aldığını, ancak raporu alamadığını, parayı iade etmediğini, böylece dolandırıcılık suçunu işlediği, sanığın eylemine uyan TCK'nun 503-ilk ve 522. maddelerince ayrı ayrı ayrı cezalandırılması iddia olunur."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber