Bingöl Emniyet Müdürü konuştu

Kobani eylemleri sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in tedavisi Ankara'da, TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde devam ediyor. Al Jazeera'ye konuşan Ürker, komplo iddialarını inandırıcı bulmadığını söyledi, "Saldırıyı beni hazmedemeyenler yaptı" dedi.

Haber Giriş : 06 Aralık 2014 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl Emniyet Müdürü konuştu

"Kahpece vurulduk, kaldık elsiz ayaksız

Budandı dalımız, olduk dalsız budaksız

Yürüyüp koşamadık desteksiz, kucaksız

El kol oldu Rehabilitasyon Merkezi"

Bu dizeleri yazan isim, Kobani eylemleri sonrasında bölgede tansiyonun yüksek olduğu 10 Ekim günü Bingöl'de silahlı saldırıya uğrayan Emniyet Müdürü Atalay Ürker. Saldırıda kurşunun sırtından girmesi sonucunda omuriliği zedelenen ve sinirlere olan etkiyle belden aşağısı tutmayan Ürker'in tedavisi, Ankara'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'nde devam ediyor. Merkezde

Al Jazeera

'nin sorularını yanıtlayan Ürker, yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırı anını net olarak hatırladığını ancak sonra gözlerini hastanede açtığını anlattı:

"Olayı hatırlıyorum, bende bilinç kaybı olmadı. Tabii olay bir saldırıydı, belli ki arkadan kurşun yemişim, belli ki pusuya düşmüşüz. Ben sadece yediğim kurşunla, yere yığıldığımı hatırlıyorum. Sonra gözümü hastanelerde, buralarda açtım. Olayın gidişatı ile yetkili makamlar ilgileniyor. İnşallah yakında ortaya çıkacaktır, neden oldu, nasıl oldu hepsi ortaya çıkarılacaktır."

"Halkla çok iç içeydim, hazmedemediler"

HDP, 10 Ekim'deki saldırıyı "komplo" olarak nitelemiş, PKK da soruşturma başlattığını duyurmuştu. Olaya ilişkin ayrıntılı konuşmak istemeyen Atalay Ürker, olayın bir komplo olduğu yönünde dile getirilen iddiaları inandırıcı bulmuyor:

"Ben halkla çok iç içeydim, yaya ve korumasız dolaşıyordum. Vatandaşın gitmediği sokağa bile gidiyordum, çaylarını içiyordum. Tabii ki o bölgelerde bu hiç hazmedilemiyor. Halkı seviyordum, halkla hep birlikteydim. Bunu hazmedemeyenler yaptı diyorum ben, fazla da konuşmak istemiyorum. Özellikle bana yapıldı bu. O gün de genelde yaptığım gibi bir esnaf ziyaretiydi. Yine aynı şekilde orada indim, arabamı polis evine gönderdim. Esnafı ziyaret edip yürüye yürüye polis evine gidecektim, nasip olmadı. Gerçekleri savcılık ortaya çıkartacaktır."

Ürker, tedavisi tamamlanınca Bingöl'e geri dönmek istediğini söyledi. "Bu olaylar bizi bıktırmaz, usandırmaz. Halen Emniyet Müdürüyüm, Bingöl'e geri döneceğim." diye konuşan Atalay Ürker, saldırıdan sonra yaşadıklarını "ikinci hayat" olarak tanımlıyor.

"Ben olaydan sonrası için ikinci hayat diyorum kendi kendime. Burada tüm destekleri bize vermek suretiyle yardımcı oluyorlar. Elsiz ayaksız geldik şimdi düzeldik. İnşallah daha da düzeleceğiz buranın sayesinde."

"Buraya tamamen hareketsiz geldim"

Ürker'in Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisi iki haftayı aşkın bir süredir devam ediyor. Ürker tedavisiyle ilgili ilerlemeyi şöyle anlatıyor:

"Buraya tamamen hareketsiz olarak geldim. 10-15 gündür buradayım, bu 15 günde hareketsiz olan vücudumun özellikle belden aşağısı, müthiş bir şekilde hareket edebilme yönünde gelişti. Sırtımdan yaralanmıştım, omurilik zedelenmiş, sinirlere etki eden bir unsur neticesinde belden aşağım tutmuyordu. Tamamen hareketsizdim, şimdi hareket kabiliyeti aldı bacaklarım. İnşallah kısa sürede iyileşmem öngörülüyor. Buradaki uzmanlar çok kısa bir sürede ayağa kalkacağımızı öngörüyor. Yürüyeceğim inşallah. Gün veremiyorlar ama gidişatın çok iyi olduğunu söylüyorlar."

Rehabilitasyon Merkezi'nde her gün nörolojik tedavi, meslek edinme ve spor aktivitelerine katılan Atalay Ürker, "Neredeyse hiç boş zamanım yok. Uzmanlar iyileşmenin yüzde 50'si bu tesisin imkanlarındaysa yüzde 50'si de sende diyor. Ne kadar iyi çalışırsak o kadar iyi."

Tüm bu tedavilerin yanında Ürker, merkezde psikolojik destek de alıyor, ne zaman taburcu edileceği ise şimdilik belli değil.

Kaynak: Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber