Hastanelerdeki özel güvenlik ve polis sağlık personelini rahatlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel güvenlik hizmeti satın alan Balıkesir Devlet Hastanesi'nde, hem polis hem de sağlık personeli tedbirler sayesinde rahatladı.

İlk defa böyle bir uygulamaya gidilen Devlet Hastanesi'nde Haziran ayı içinde 72 olaya müdahale edildiği, hastane içinde başta hırsızlık olmak üzere birçok asayiş olayının tamamen ortadan kalktığı bildirildi. Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, ilk defa bu sene başında ihale yoluyla satın alınan özel güvenlik hizmetinden vatandaşların da memnun olduklarını söyledi.

Hocaoğlu, 3 blok binaya konuşlandıran toplam 32 güvenlik kamerasıyla da hastanenin 24 saat gözetlendiğini, kameralı ve özel güvenlik hizmetlerinin ardından daha önceleri sıkça yaşanan asayiş olaylarının sıfır noktasına indiğini, bunun da hizmetlere olumlu yansıdığını ifade etti. Başhekim Hasan Hocaoğlu, "Sisteminin hem hastanenin güvenliği hem de vatandaşlarımızın güvenliği için büyük yararı var" dedi.

Sene başında gerçekleşen güvenlik ihalesini kazanan Yıldız-Ay Güvenlik şirketine bağlı biri amir toplam 25 görevli, vardiyalı olarak 24 saat boyunca hastanenin güvenliğini sağlıyor. 7'si bayan 25 güvenlik görevlisi, hastane bahçesindeki seyyar satıcı, dilenci gibi hastaneyle ilgisi olmayan şahısları bertaraf ediyor.

Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki güvenlik hizmetlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirten özel güvenlik ekibinin amiri Murat Ermiş, tamamı sertifikalı olan güvenlik personelinin daha önce eğitim gördükleri özel okulda teknik ve ilk yardım dersleri aldıklarını, bu eğitimlerin sürekli olarak tekrar edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber