Milli Eğitim Vakfı'nda 2001 yılı için iki farklı bütçe hazırlandığı, bütçelerdeki gelir gider kalemleri arasında da uçurumlar olduğu belirlendi.

Haber Giriş : 12 Şubat 2004 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Vakfı'nda 2001 yılı için iki farklı bütçe hazırlandığı, bütçelerdeki gelir gider kalemleri arasında da uçurumlar olduğu belirlendi.

Milli Eğitim Vakfı (MEV) yöneticileri haklarındaki usulsüzlük iddiaları yargıya taşındı. Vakıf yöneticilerinin yaptığı işlemler ile ilgili yeni bir usulsüzlük iddiası daha ortaya çıktı. 2001 yılı için 2 farklı bütçe hazırlanırken, bütçelerdeki gelir-gider kalemleri arasında da uçurumlar oluştu.

Yönetimin Genel Kurul'a sunduğu bütçede gelirler 30 trilyon 921 milyar lirayken, vakfın merkezindeki bütçede gelirler toplamı sadece 8 trilyon 588 milyar lira olarak hesaplandı. Genel Kurul'a sunulan bütçede giderler 27 trilyon 619 milyar lirayken, vakıf merkezindeki bütçede 5 trilyon 633 milyar lira olarak açıklandı.

Milli Eğitim Vakfı Başkanı Cemil Çetin ise, 10 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini namusuyla eş değer tuttuğunu belirterek iddiaları reddetti. Vakfın her yıl 2 tür bütçe hazırladığını kaydeden Cemil Çetin, Genel Kurul'a sunulan bütçenin 'konsolide bütçe' olduğunu ve vakfın kasasına giren parayı göstermediğini söyledi.

Cemil Çetin, "İki bütçe de doğrudur. Çünkü vakıf merkezindeki bütçe, vakfın topladığı paradan kendi payına düşen miktarlardan oluşuyor. Genel Kurul'a sunulan konsolide bütçe ise eğitime katkı payı, bağışlar, karne gibi gelirlerin bütününü içeriyor. Yani bütçe kalemlerine okullara ayrılan pay da dahil ediliyor" şeklinde konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber