MEB: Bilgisayarı çocuk odasına koymayın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı, aileleri, "internet" kullanımı konusunda uyararak bir dizi öneri paketi hazırladı.

Bilişim teknolojisine verilen önem çerçevesinde eğitimde yapılan dev yatırımlarla internet bağlantılı bilgisayarsız okul bırakmamak için yoğun çaba sarf eden Milli Eğitim Bakanlığı, bir yandan da teknolojinin kullanımdan kaynaklı zararları önlemek için velileri bilgilendirerek uyarılarda bulundu. Bakanlık, 9 madde altında topladığı "Aileler İçin Internet Kullanımı" başlığındaki paketinde, aile bireylerinin evdeki bilgisayarı hangi odaya koymaları gerektiğinden internet kullanımında anne ve babaların neler yapmalarına kadar bir çok konuda bilgiler verip önerilerde bulunuldu. Ailelere yönelik hazırlanan "öneri paketi" İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce yayımlandı.

İşte "Aileler İçinde Internet Kullanımı" isimli paketten öneriler ve uyarılar şöyle:

"- Internet'in doğru kullanılmadığında zararlı olabileceği konusunda çocuklarınızı uyarın. Çocuklarınızın, Internet hakkındaki düşüncelerini ve bilgilerini günlük olarak takip edebilir, böylece yanlış bildikleri konuları düzelterek onları yönlendirebilirsiniz.

- Internet'e bağlanmak için yalnız sizin bildiğiniz bir şifre kullanabilirsiniz. Böylece çocuklarınızın Internet'e ne zaman bağlandıklarından haberdar olabilirsiniz.

- Bilgisayarı çocuğunuzun odasına koymak yerine, herkesin sık kullandığı bir odaya yerleştirin. Böylece çocuğunuzun, uygun olmayan sitelere gitmesine kolaylıkla engel olabilirsiniz.

- Beş yaşından küçük çocuklarınızın tek başlarına bilgisayar ve Internet'i kullanmalarına izin vermeyin. Bilgisayar ve Internet kullanma saatlerini sınırlandırarak ve bu saatlerde çocuğunuza eşlik ederek, çocuğunuzun güvenliğini ve denetimini sağlayabilirsiniz.

- Çocuklarınızın Internet'i uygun kullanıp kullanmadıklarını, sık kullanılanlar ya da daha önce girilen sayfaların listesini kontrol ederek denetleyebilirsiniz.

- Internet'in doğru kullanımı hakkında bildiklerinizi, arkadaşlarınızla ya da çocuklarınızın arkadaşlarının ebeveynleri ile paylaşabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun, arkadaşlarının evinde de güvende olmasına yardımcı olabilirsiniz.

- Çocuğunuz yanınızdayken uygun olmayan sitelere girmeyin. Çocuklarınız için uygun olmadığını düşündüğünüz sitelere girdiyseniz "GEÇMİŞ" bölümünden bu siteleri silebilir böylece çocuğunuzun daha sonra bu siteye ulaşmasını önleyebilirsiniz.

- Çocuğunuzu Internet'te tanıştığı kişilerle, hiçbir şekilde telefonda konuşmaması ya da herhangi bir şekilde buluşmaması konusunda uyarın.

- Eğer Internet aracılığıyla çocuğunuzdan bilgi isteniyorsa, sitenin güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Bu bilgilerin ne amaçla kullanılacağını öğrenin ve bu bilgilerin üçüncü şahıslara ulaştırılıp ulaştırılmayacağı konusunda bilgi edinin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber