Emniyet'te bildiri eylemi: AİHM'ye giden polis eşine polisten destek

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis eşinin keyfi olarak fazla çalıştırıldığını ileri sürerek AİHM'ye giden Ünsal'la ilgili haber kupürleri Emniyet'in kapılarına asıldı, ancak güvenlik fark etmedi

Seda Ünsal adlı bir vatandaşın polis memuru eşi Ömer Ünsal'ın, "Emniyet amirleri tarafından keyfi olarak fazla çalıştırıldığı" gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurması, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir eyleme dönüştü. Konuyla ilgili olarak basında yer alan haberler, "Emniyetteki Müdür Saltanatına Son" ve "Eşine fazla mesai için AİHM'ye gitti" başlığıyla çoğaltılarak kimliği belirlenemeyen kişilerce müdürlüğün kapı ve pencerelerine asıldı.

Amire suç duyurusu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde gerçekleşen eylemin konusu şöyle:
Eşi Ömer Ünsal'ın Trabzon'da görev yaptığı dönemde, amiri komiser Ahmet Aktaş tarafından keyfi olarak fazla çalıştırıldığını öne süren Seda Ünsal, 8 Mart 2004'te Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. Kurul tarafından 9 Haziran 2004'te haklı bulunan Ünsal, eşinin amiri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünsal, komiser Aktaş hakkında soruşturma izni verilmemesi üzerine bu kez, mağdur edildiği ve psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine 5 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Seda Ünsal'ı kısmen haklı bulan Trabzon İdare Mahkemesi, 2005'te İçişleri Bakanlığı'nı 2 bin YTL tazminat ödemeye mahkûm etti. Seda Ünsal, komiser Aktaş hakkında yaptığı suç duyurusunu Trabzon Valiliği'nin dikkate almaması nedeniyle de AİHM'ye başvurdu.

Seda Ünsal, 30 bin, eşi Ömer Ünsal ise 100 bin YTL tazminat talebinde bulundu.Fazla mesaiye yönelik haber kupürleri Emniyet Müdürlüğü'ne girenler tarafından dikkatle okundu; bazı kişiler de cep telefonlarıyla fotoğraf çekti. Yazılar, yetkililer tarafından fark edilince hızla söküldü.

Emniyet içinde bulunan MOBESE kameralarıyla kupürleri asanların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber