'Kıyak kadrolaşma' iddiası

Hükümeti kadrolaşmakla suçlayan CHP'nin kıyak makamlara yaptığı atamalar dikkati çekiyor. CHP'li vekillerin yakınları, kar payı ve diğer katkılar hariç aylık 11 bin lira ödenekli İş Bankası'na atanıyor. Bayram Meral ile Mehmet Moğultay'ın çocukları atanan isimler arasında.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Aralık 2014 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kıyak kadrolaşma' iddiası

AK Partili bakan ve milletvekillerinin aile ve çocuklarına iftira siyaseti yapan CHP, Atatürk'ün mirası kontenjanını kendi vekillerinin çocukları için kullanıyor.

LİYAKAT DEĞİL TANIDIK

CHP, İş Bankası yönetimine atama yaparken liyakat yerine bankacılık tecrübesi bulunmayan vekil çocuklarının atamasını yapıyor.

Türkiye'nin en büyük bankaları arasında yer alan İş Bankası'na Atatürk mirası kontenjanından CHP'nin eski bakan ve milletvekillerinin çocukları atanıyor. Atanan isimlerde aranan tek kriter CHP Genel Başkanı veya milletvekillerinden birinin yakını olmak yeterli görülüyor.

VEKİLİN LİSE MEZUNU OĞLU

Bankacılık alanında uzmanlaşmış, kariyer sahibi binlerce isim kendi alanlarında istihdam edilmeyi beklerken, İş Bankası'nda işe girebilmenin yolu CHP'den geçiyor.

CHP'nin İş Bankası'ndaki atamaları yalnızca kadrolaşma değil aynı zamanda kıyak makamları kapsıyor. Eski milletvekili Bayram Meral de CHP'de milletvekili olmanın avantajını oğlunu İş Bankası yönetim kuruluna atayarak gösterdi. Meral'in oğlu Kemal Meral, lise mezunu olmasına rağmen bankanın yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Yönetim kurulu üyelerine her ay net 10 bin 750 lira tahsisat ödemesi yapılırken, yönetim kurulu üyeleri kar payı ve bankanın performansına dayalı çeşitli isimler altında ayrıca para da alabiliyorlar.

3,8 MİLYONLİRALIK KREDİYİ BATIRDI

2003 yılında kardeşiyle birlikte Halkbank'tan alınan 3,8 milyon liralık krediyi batırmakla suçlanan Kemal Meral'in ortağı olduğu Gazala A.Ş'nin SSK'ya da 200 bin liranın üzerinde borcunun bulunduğu dile getirilmişti. Kemal Meral, söz konusu kredide kendi imzası olmadığını, kredinin kendileriyle ilgisi olmadığını savunmuştu.

MOĞULTAY'IN OĞLU DA YÖNETİME GİRDİ

Eski CHP milletvekili ve Adalet Bakanı Mehmet Moğultay'ın oğlu Ulaş Moğultay da İş Bankası yönetim kurulu üyeliğine CHP tarafından atandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşı olduğu bilinen Mehmet Moğultay'ın oğlunun banka yönetim kuruluna atanması parti içinde de eleştirilere neden olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber