Elvan: Otoyollara çok daha fazla ağırlık vereceğiz

"Önümüzdeki dönemde otoyollara çok daha fazla ağırlık vereceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2014 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elvan: Otoyollara çok daha fazla ağırlık vereceğiz

Bakan Elvan, TBMM Gene Kurulu'nda, Bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerinde konuşma yaptı.

Elvan, "2015 yılında ise 20 civarında tünelimizi hizmete açacağız. Malatya'da Karahan ve Erkenek, Hakkari'de Çukurca, Şırnak'ta Cudi ve Bitlis Şehir Geçişi, Bitlis Deresi tünelleri, Zonguldak'ta Sapça ve Üzülmez tünelleri, Bartın'da Amasra ve Çakraz tünelleri gibi çok sayıda tüneli önümüzdeki günlerde hizmetinize sunacağız. Bu yıl şu an itibarıyla 60'ın üzerinde projemiz tamamlandı, açılışını beklemekte" dedi.

Bölünmüş yol çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim için önemli olan, en önemli hususlardan bir tanesi kuzey-güney geçişleri yani Karadeniz'i Akdeniz'e, yine Karadeniz'i Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan akslar. 18 aksımızda şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bugün itibarıyla yüzde 80'lik bir gerçekleşme sağlanmış durumda. Yani, bu Karadeniz'den Akdeniz'e, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne inen 18 aksın çalışmaların yüzde 80'ini tamamladık. Yine, doğu-batı aksında 5 önemli temel büyük aksımız bulunmakta. Bunların ise, bu doğu-batı akslarının ise yüzde 86'sını tamamlamış durumdayız. : Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde kuzey-güney aksları ile doğu-batı akslarını bir bütün olarak tamamlamış olacağız. Önem verdiğimiz hususlardan biri, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu Marmara Bölgesi. Marmara Bölgesi'nde bir anlamda otoyolla bir ring oluşturuyoruz. Sakarya'dan Kocaeli'ne, Kocaeli'den Kurtköy'e, Kurtköy'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü, oradan Tekirdağ Kınalı'ya, Tekirdağ Kınalı'dan Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'e kadar inen güzergahta bir ring oluşturuyoruz.

İstanbul-İzmir otoyol çalışmalarımız devam ediyor ve yüzde 60-65 oranında otoyol çalışmalarımız tamamlandı. İstanbul-Bursa otoyolu 2015 sonu itibarıyla inşallah açılacak. Bu güzergahta Körfez Geçiş Köprümüz var ki kendi alanında dünyanın 4'üncü büyük köprüsü, bu köprüyü de artık kullanma imkanına kavuşacağız. Özellikle Yalova'ya giden vatandaşlarımız bir buçuk, bir saat kırk dakika mesafe alan güzergahı 10-15 dakika gibi çok kısa sürede geçme imkanına kavuşacak. Yeni ihaleye çıkmış olduğumuz bir başka otoyol projemiz; Akyazı'dan Kurtköy'e kadar uzanan güzergah ve bunun devamında Kuzey Marmara Otoyol Projesi var. 95 kilometrelik. Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nden hemen sonra Tekirdağ Kınalı'ya kadar uzanan güzergahın otoyol ihalesine de çıkmış bulunuyoruz. Önümüzdeki yıl da kalan kesimlerin ihalesine çıkacağız ve Marmara Bölgesi'ni bir otoyol ringiyle kaplamış olacağız. Önümüzdeki dönemde otoyollara çok daha fazla ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Ankara-Niğde otoyol projesi ihalesine çıkıyoruz. Bir başka projemiz Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol projesi. Bir başka projemiz İzmir-Aliağa otoyol projesi. Bu projelerimizin ihalesine 2015 yılında çıkacağız ve otoyollarımıza daha fazla ağırlık vermeye başlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber