Aile Bakanlığı, 785 bin kira gideri olan binadan vazgeçiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, bu yıl yeni bina yapımına başlayacaklarını belirtti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2014 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı, 785 bin kira gideri olan binadan vazgeçiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık hizmet binasının Mustafa Arslan adlı bir kişiye ve Bayraktar İnşaat Anonim Şirketine ait olduğunu belirterek, "Yeni binamızın yapımına başlıyoruz inşallah bu sene, çok kısa süre içerisinde de çıkacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İslam, binanın aylık kira bedelinin stopaj hariç 785 bin lira olduğunu söyledi.

Sığınma evlerini ihtisaslaştırmayı düşündüklerini kaydeden İslam, "Yüksek güvenlikli sığınma evleri yapmamız lazım, bir de normal güvenliklilerin olması lazım. Bunun için de çalışmalara başladık" dedi.

Çocuk gelinler için yeni politikaları olduğunu ifade eden İslam, şöyle devam etti:

"Yasalar çıkardık. Çocuk Hakları Strateji Belgesi'nde birtakım uygulamalarımız var. Bunları sadece bizim uygulamamız yetmiyor. Muhatabımız olan pek çok kurum, kuruluşla beraber gerçekleştirmemiz lazım, hayata geçirmemiz lazım. Bununla ilgili koordinasyonu sürdürüyoruz. Çok önemli bir problem ama bir zihniyet değişimi gerektirdiği için bugünden yarına hemen çözülebilecek bir problem değil. Ama mutlaka ve mutlaka mücadele etmemiz gereken bir problem. Katiyen sorunları halının altına süpürme taraftarı değiliz, sorunun önemini ve büyüklüğünü görüyoruz, bununla ilgili mücadeleyi de bizimle iş birliği yapmak isteyen bütün taraflarla beraber yapmaya hazırız."

Sığınma evlerine gelen kadınları İŞKUR'a yönlendirdiklerini ve uygun işler bulunmasında öncelik sağlanmasını istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber