SSK'nın provizyon sisteminde sorun çözüldü...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkan Vekili Dr. Özkan Dalbay, bu sabah itibariyle eczane provizyon sisteminin sorunsuz olarak tam kapasite ile çalışmaya başladığını bildirdi.

SSK bilgi işlem altyapısındaki yenileme çalışmaları sürecinde son günlerde sistemde yaşanan yavaşlamaya ilişkin açıklama yapan Dalbay, sorunun bugün itibariyle tamamen aşılmış durumda olduğunu belirtti.

Dalbay, ''Sistemde sorun yaşandığı anlarda, vatandaşlarımızı mağdur etmemek için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ve bu çabalar sonucunda bu sabah itibariyle eczane provizyon sistemi sorunsuz olarak tam kapasite ile çalışmaya başlamıştır'' dedi.

Özkan Dalbay, açıklamasında şunları kaydetti:

''Kurumumuz eczane provizyon sistemini kullanan sözleşmeli eczaneler, 3 Temmuz 2006 tarihinden itibaren sistemdeki yavaşlıklara bağlı olarak Kurum sistemine erişim sorunu yaşamışlardır. Sistemde meydana gelen sorunun giderilmesi için Bilgi İşlem Daire Başkanlığının tüm imkanları kullanılmış ve sistem 11 Temmuz 2006 tarihi akşamında kapatılarak veri tabanı yeniden yapılandırılmış, gerekli diğer çalışmalar da tamamlanmıştır. Eczane provizyon sisteminde bugün itibariyle herhangi bir sorun bulunmamakta ve bugün saat 14.00 itibariyle eczane provizyon sisteminden 454 bin reçeteye ait ilaçlar karşılanmış durumdadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber