Polis amirlerinin ifadeleri alınıyor

Medya ve poliste Cemaat'e yönelik operasyonda üst düzey emniyet amirlerinin ifadeleri alınmaya başladı. Polislerin ifadesi 3 savcı tarafından alınıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2014 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis amirlerinin ifadeleri alınıyor

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Hakkari Eski İl Emniyet Müdürü, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder, Siirt Eski İl Emniyet Müdürü, dönemin İstanbul Organize Şube Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu ve Asayiş Şube eski müdürü Ertan Erçıktı'nın ifadeleri alınıyor.

3 polis yetkilisinin ifadelerini savcılar İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve Hasan Yılmaz alıyor.

Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da bulunduğu 18 kişinin Emniyet'teki işlemleri sürüyor. Bu kişiler için ek gözaltı süresi alınmıştı.

Opresyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişi ise serbest bırakılmıştı. Şüphelilerden 16'sı sabah erken saatlerde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltılar, 2010'da hapse atılan Tahşiyeciler isimli gruba yönelik operasyondaki 'usulsüzlüklerle' ilgili Tahşiyecilerin yaptığı şikayetle başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber