Başbakan Erdoğan: İlaç yazımında suiistimaller var

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, hükümetlerinin eğitim ve sağlık alanlarında önemli adımlar attığını söyledi. Türkiye'nin itibarının yurt içi ve yurt dışında arttığını ifade eden Erdoğan, sağlık alanında yapılan suistimallerin önüne geçeceklerini kaydetti.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Malatya AK Parti İl Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, ekonomide yaşanan gelişmeleri anlattı. Çalışanların 14 katrilyon nema alacaklarını ödediklerini, imarzedelere ise şu ana kadar 7 katrilyon ödeme yapıldığını bildiren Erdoğan, mahkemenin ödeme kararı verdiği 11 bin kişiye de 600 trilyon ödeme yapılacağını söyledi. Yolsuzlukların önüne geçildiği, hortumlar kesildiği için ödemelerin yapıldığına işaret eden Başbakan Erdoğan, önceki hükümetler döneminde 26 milyar dolar olan döviz rezervinin şimdi 56 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Hükümet olarak eğitim ve sağlıkta önemli adımlar attıklarına değinen Erdoğan, "3 yıldır öğrenciler kitaplarını sıraların üstünde buluyor. Şimdi liselerden talep geldi. 2006-2007'den itibaren liseli öğrenciler de kitaplarını sıraların üzerinde bulacak. Göreve geldiğimizde üniversiteli gençlere 45 YTL burs veriliyordu. Şimdi, bu burslar 130 YTL'ye ulaştı. Haydi kızlar okula dedik. Anadolu'daki anneler yoksuluz dedi. Biz de çocuklarını okutanlara para desteğinde bulunduk. Okulları bilgisayar ağıyla donattık. Milli eğitim bütçesini birincisi sıraya aldık. Bu Cumhuriyet tarihinde ilk defa oldu. Bu milli eğitime ne kadar önem verdiğimizin ifadesidir" dedi.

'İLAÇ YAZIMINDA SUİSTİMALLER VAR, ARTIK BUNLAR OLMAYACAK'

Hastaneleri tek çatı altında topladıklarını, artık insanların istedikleri hastanede muayene olma imkanına kavuştuğunu aktaran Erdoğan, her doğan çocuğun sosyal güvencesi olacağını söyledi. Sağlıkta son zamanlarda yaşanan uygulamalar hakkında bilgiler veren Erdoğan, ilaç konusunda yaşanan suistimallerin önüne geçtiklerini kaydetti. Başbakan, "Sağlıkta bazı konularda suistimaller oluyor. İlaç yazımında ve bazı alanlarla sıkıntılar yaşanıyor. İlaçların şuurlu kullanılması lazım. Bazı evlerde vaktinde gereğinden fazla ilaç yazdırıldığı için, ilaçlar birikmiş. Artık bu istimaller olmayacak, bilinçli bir toplumun gereğini yerine getireceğiz. Sağlıkta attığımız adımları daha çağdaş bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Devlet hastanelerinde koğuş sisteminden oda sistemine geçeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber