Sağlık Bakanlığı, 38 il ve 60 devlet hastanesinde kurulan Hasta Hakları birimlerinin sorumlularını hizmet içi eğitimden geçirdi.

Haber Giriş : 13 Şubat 2004 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 38 il ve 60 devlet hastanesinde kurulan Hasta Hakları birimlerinin sorumlularını hizmet içi eğitimden geçirdi.

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye`de hasta hakları konusunda tam örgütlenmiş sivil toplum örgütü bulunmadığını belirterek, hastanelerde kurulan Hasta Hakları birimlerinin hasta ve yakınlarına hakları ile ilgili bilinci oluşturacağını kaydetti. "Biz hastaları memnun etmek zorundayız" diyen Akdağ, hastayı para kazanılacak meta gibi algılamanın yanlış olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı dahil tüm sağlık çalışanlarının "hizmetçi" olduğunu söyleyen Akdağ, "Hekimler, hemşireler, diğer sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanı hepimiz aslında hizmeti sunduğumuza göre, hizmetçi olduğumuzun da şuurunda olan insanlar olmalıyız. Buna uygun hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Süleymen Demirel, hasta güvenliği kültürünün oluşturulması için ciddi adımlar attıklarını belirtirken, Hasta Hakları biriminin bu noktada önem taşıdığına dikkat çekti. 38 ilde ve 60 kurumda hasta hakları birimi oluşturulduğunu kaydeden Demirel, "Personelimiz hastalarla diz dize gelecek, göz göze gelecek, dertlerini dinleyecek. Mart`tan itibaren Türkiye genelindeki Hasta Hakları birimlerindeki tek tip düzenlenmiş bürolar, tek tip kıyafetle personel, hasta ve yakınlarına hizmet sunacak. Tıpkı acil hizmetlerde olduğu gibi Hasta Hakları birimleri Türkiye genelinde tanınacak. Tek tip imajla Hasta Hakları birimleri hizmet verecek" diye konuştu.

Haberim.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber