Komisyon 4 eski bakanla ilgili kararını veriyor

Çağlayan, Bağış ve Güler'in MASAK'ın malvarlıklarıyla ilgili raporuna yaptıkları itirazların incelenmesi amacıyla toplantıya ara verildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2014 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komisyon 4 eski bakanla ilgili kararını veriyor

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu toplantısına ara verdi.

Komisyon, toplantısına başladıktan yarım saat sonra çalışmalarına saat 18.00'e kadar ara verdi.

Komisyon'un CHP'li üyesi Erdal Aksünger, gazetecilerin toplantıya neden ara verildiği sorularına, MASAK'ın eski bakanların malvarlıklarındaki değişimle ilgili raporuna eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yazılı olarak itirazda bulunduğunu söyledi.

Aksünger, "İtirazların, üyeler tarafından incelenmesi amacıyla toplantıya ara verildi" dedi.

18.00'A ERTELENDİ

Bugün komisyonda ilk oylama için saat 15.30'da toplanıldı. Fakat Meclis Soruşturma Komisyonu'na ara verildi. Komisyon 18.00'da yeniden toplanacak. Ara verilmesinin nedeni ise eski bakanların Meclis Soruşturma Komisyonuna sunulan MASAK raporuna itirazı. Buna göre

4 eski bakanın MASAK raporuna ilişkin görüşleri ele alınacak.

4 eski bakanın kader günü

Komisyonun bugün saat 15.00'te toplanacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra toplantının saat 15.30'da başlayacağı duyuruldu.

Toplantının yapılacağı salon önünde basının bekleyişi devam ederken güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Sinyal kesici jammerlar nedeniyle telefonların çalışmadığı görüldü.

Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber