İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu Reformu Yasa Tasarısının önümüzdeki hafta Genel Kurul'da yapılacak görüşmeleri çok hareketli geçecek.

Haber Giriş : 13 Şubat 2004 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Reformu Yasa Tasarısının önümüzdeki hafta Genel Kurul'da yapılacak görüşmeleri çok hareketli geçecek.

Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın, TBMM İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmeleri yine kavgayla sonuçlandı. Tasarının ilk görüşmesinde tartışma üzerine toplantıyı terk eden CHP'liler dünkü toplantıyı da terk ettiler.

TBMM İçişleri Komisyonu, dün tasarıyı görüşmek üzere AK Partili Ziyaeddin Akbulut başkanlığında toplandığında, CHP'li Mehmet Kesimoğlu ilk sözü aldı. Başkan Akbulut'un, ilk toplantıdaki tartışmalarda taraflı davrandığını söyleyen ve istifaya çağıran Kesimoğlu, TBMM İçtüzüğü'nü göstererek "Komisyonu böyle yönetemezsiniz. Bu tüzüğü size hediye ediyorum. İyi okuyup iyi anlayın" dedi. Akbulut, "Taraflı davranmadım. Söylediklerinizi aynen iade ediyorum. Bu tüzüğü de size iade ediyorum. Ayıp ediyorsunuz" karşılığı verdi.

AK Partili Ümmet Kandoğan da, Kesimoğlu'nun Başkan'a hakaret ettiğini belirterek, "Kameraları getirip şov yaptınız. Böyle komisyon toplantısı cumhuriyet tarihinde görülmedi'' dedi. Kesimoğlu, ''- Hukuk herkese lazım. Böyle komisyon yönetemezsiniz'' diye itiraz edince, AK Partili Ali Yüksel Kavuştu ''Bal gibi yönetir'' karşılığını verdi. Tartışmalar uzayınca, CHP'liler toplantıyı terk etti. Bu durum, önümüzdeki hafta Genel Kurul'da yapılacak görüşmelerinin çok hareketli geçeceğinin işareti olarak yorumlandı.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber