49 günlük tutukluluğun bedelini devletten alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da gasp iddiasıyla 49 gün cezaevinde yattıktan sonra beraat eden kişi, devlete karşı açtığı tazminat davasını kazandı.

Alınan bilgiye göre, Aydın'ın Çine ilçesinde 2005 yılında bir kadının evine girerek, bıçak tehdidiyle altınlarını gasp ettiği iddia edilen Nazım Akar (30), çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Tutuklandığı tarihten 49 gün sonra beraat eden Akar, AA muhabirine, söz konusu suçu kendisinin işlemediğini ispat edebilmek için gece gündüz delil topladığını söyledi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesine tazminat davası açtığını belirten Akar, maddi durumu iyi olmadığı için Aydın Barosundan bir avukatın kendisini savunduğunu söyledi.

Gasp olayının olduğu gün bir otobüs firmasında muavin olarak çalıştığını belirten Akar, şunları kaydetti:

"Benim bu olaya karıştığımı zannedip mahkemede tutukladılar. Çok ağırıma gitti. Ben olayın olduğu gün çalışıyordum. Tahliye olduktan sonra beni işe almadılar. Köyde herkes bana gaspçı gözüyle bakmaya başladı. Manevi açıdan büyük zarar gördüm. Bu nedenle haklılığımı ispat edebilmek için mahkemeye başvurdum ve devletten 466 Sayılı Yasa gereği 563 YTL maddi, 500 YTL manevi tazminat kazandım."

200 YTL'Sİ YETİŞTİRME YURDUNA

Yaşadığı olayın çok gücüne gittiğini, ancak suçsuzluğunun ispat edilmesiyle yaşama yeniden sarıldığını belirten Nazım Akar, alacağı paranın 200 YTL'sini Yetiştirme Yurduna bağışlayacağını söyledi.

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Doğanyurt köyünde oturan Saliha Bayhan'ın evine girip, bıçakla etkisiz hele getirerek altınlarını gasp ettiği iddiasıyla jandarma ekiplerinin gözaltına aldığı Nazım Akar, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber