Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sinop, Ardahan, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Karadeniz ve Güney Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı, gece saatlerinden itibaren Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz ve Güney Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (özellikle karayolu ulaşımında gizli buzlanma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz ve Güney Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber