CHP'de 3 il başkanı daha istifa etti

CHP Genel Merkezi'nin genelgesi doğrultusunda 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen yöneticiler 25 Aralık Perşembe gününe kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 3 il başkanı daha istifa etti

CHP Genel Merkezi'nin genelgesi doğrultusunda 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen yöneticilerin 25 Aralık Perşembe gününe kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Son iki güne girilirlen çok sayıda CHP il ve ilçe başkanının istifa etmesi bekleniyor.

İlk istifa ise 4 yıldır CHP Kocaeli İl Başkanlığını yapan Yalçın Kuşkan'dan geldi. Kuşkan düzenlediği basın toplantısıyla isifasını açıklarken yaptığı konuşmada, "CHP de siyaset yapmak fedakarlık gerektirir. Bu şekilde bir mücadelenin CHP saflarında devam edeceğini belirtmek istiyorum. Şahsıma ne kadar ihtiyaç olursa gayretle o noktada çalışmaya devam edeceğim. Partimin bir neferi olarak partimin hizmetinde olacağım. Görevimizin daha iyi olması nedeniyle gerçekleşen iş hatalarından dolayı bazı arkadaşlarımızı kırmış, üzmüş olabiliriz" diyerek partililerden de helallik istedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı istifa etti

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk istifa etti.

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk'un bugün görevinden istifa ettiği bildirildi. Mayıs 2015 yılında yapılacak seçimler için istifa ettiği öğrenilen Mavuk'un önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağı belirtildi. Bu arada, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'tan boşalan göreve vekaleten il yönetiminden Mete Erol'un tayin edildiği öğrenildi.

İZMİR İL BAŞKANI ENGİN, İSTİFA ETTİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 2015 yılında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde aday adayı olmak üzere partideki görevinden istifa etti.

Engin, CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere istifasını, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Salona gelişinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Engin, yaptığı konuşmada, 2,5 yıldır sürdürdüğü CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden, görev süresinin haziran ayında dolacak olmasına karşın parti örgütünün kendisini milletvekili olarak görmek istemesi nedeniyle istifa ettiğini bildirdi.

CHP ESKİŞEHİR İL YÖNETİMİ DÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev yapan bazı yönetim kurulu üyelerinin istifa ettiği, il yönetiminin düştüğü belirtildi.

CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar istifa haberlerini doğrulayarak il yönetiminin düştüğünü belirtti. Çuhadar, istifa eden üyeler ve sayıları konusunda bir bilgi vermedi. İHA muhabirinin istifalarla ilgili sorusunu cevaplandıran ve kendisine göre il yönetiminin düştüğünü belirten İl Başkanı Çuhadar, daha güçlü bir yönetimin göreve geleceğini, yakın zamanda bir basın toplantısı yaparak konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber