İETT'de unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

İETT otobüslerinde unutulan eşya, kurum deposunda sahiplerini bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İETT'de unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

İETT'den yapılan açıklamaya göre, yolcuların otobüslerde unuttuğu ürünler yetkililere teslim edildikten sonra kayıt altına alınarak bir yıl süreyle saklanıyor. Unutulanlar arasında akordeondan bisiklete, araç plakasından akupunktur setine kadar birçok ilginç eşya dikkati çekiyor.

Dayanıklı, kullanılabilecek ve kıymetli eşya, bir yıl saklandıktan sonra komisyon nezaretinde değerlendirmeleri yapılıp açık artırmayla satışa sunuluyor. Kıyafet, ayakkabı gibi yeni ürünler bir yılın sonunda Kızılay'a bağışlanırken, kullanılmış giysi ya da gıda gibi bozulma ihtimali olanlar ise imha ediliyor.

Bulunan eşyanın iadesi ise eşyanın nitelikleri, kaybolduğu tarih, yer ve saat gibi tanımlayıcı bilgilerin sorulmasının ardından gerçekleştiriliyor.

- Unutan eşya "www.iett.gov.tr"den sorgulanabiliyor

Otobüslerde unutulan ve duyarlı vatandaşlarca fark edilerek şoförlere veya hat amirliklerine teslim edilen eşya, İETT'nin Karaköy'de bulunan kayıp eşya bürosunda muhafaza ediliyor.

Eşyasını unutan yolcular "www.iett.gov.tr" adresinden sorgulama yaparak ya da İETT'ye bizzat başvurarak kaybettikleri ürünlere ulaşabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber