Doğukan Bilir'i döven polislere para cezası

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile birlikte girdiği sokakta üniversite öğrencisi Doğukan Bilir'i darp ettikleri iddiasıyla yargılanan polis memurlarına 3'er bin lira para cezası verildi. Polislerin cezası ertelenirken, Bilir'in avukatı, kararı temyiz edeceklerini bildirdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Doğukan Bilir'i döven polislere para cezası

Can HACIOĞLU

Geçtiğimiz yıl meydana gelen Gezi Parkı protestolarına destek için Eskişehir'de düzenlenen eylemlere katılan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Doğukan Bilir, olaylar sırasında dövülmesi sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile birlikte girdiği sokakta darp edildi. Bilir'in başvurusu üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, "Şüphelileri belirleyin" talimatı verdi. Emniyet Müdürlüğü, savcılığa belge göndermezken, belgeler olayı soruşturan polis başmüfettişine verilince olay aydınlandı.

Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Doğukan Bilir'i copla darp ettikleri iddiasıyla polis memurları Şaban Gökpunar ve Selçuk Bal ile meşe odunuyla genci dövdüğü öne sürülen Serkan Kavak adlı vatandaş hakkında dava açıldı. Mahkeme, 3 sanığa 'yaralama' suçundan 3'er bin TL para cezası verdi. Polislerin cezası 5 yıl süreyle ertelendi. Silahla hedef gözeterek ateş ettiği iddiasıyla 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçundan sabıkası bulunan halk otobüsü şoförü Serkan Kavak'ın ise cezası ertelenmedi. Polis memurları da söz konusu sürede yeniden suç işlerse bu cezayı da ödeyecek.

Öğrenci Doğukan Bilir'in avukatı Ali Çuvalcı, kararı temyiz edeceklerini belirterek, "Bu kararla polise 'Adam dövebilirsin, bir şey olmaz' deniliyor. Biz bunu anlıyoruz. Kararı eleştiriyoruz ve temyize cezaların artırılması için başvuruda bulunacağız" dedi.

Bilir'i darp ettiği gerekçesiyle aldığı para cezası ertelenen sanık polislerden Şaban Gökpunar, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davada da tutuksuz olarak yargılanıyor. Geçen duruşmada mütalaasını veren savcı, Gökpunar'ın beraatini istemişti. Ceza alan halk otobüsü şoförü Serkan Kavak ise, Gezi Parkı olayları sonrasında darp görüntülerinden teşhis edilerek ilk etapta Ali İsmail Korkmaz olayıyla ilgili tutuklanmış, ancak daha sonra görüntülerin Ali İsmail'e ait olmadığı belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber