'Koruma altındaki kızlara kötü muamele yok'

BURSA'da dün dışarı çıkamadıklarını söyleyen koruma altında bulanan 17 yaşındaki 5 kızın olay çıkardığı yerin yurt değil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün 'İlk Müdahale ve Değerlendirme Merkezi' olduğu açıklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Aralık 2014 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Koruma altındaki kızlara kötü muamele yok'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, merkeze suça karışmış ya da sokaktan getirilen çocukların alındığını belirterek, "Buranın adresi bile gizli tutuluyor. 20 kadar çocuğun kaldığı merkezde kötü muamele iddiaları asılsız. İlk merkez olduğu için de giriş- çıkışlar kontrollü olarak yapılıyor" diye konuştu.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı adresi gizli tutulan 'Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Merkezi'nden dışarı çıkartılmadıkları gerekçesiyle yaşları 17 olan 5 kız görevlilerle tartıştıktan sonra camları kırarak görevlilere saldırdı. Olay yerine gelen polisler kızları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalınca merkeze kadın polis memurları çağrıldı. Bu sırada Çocuk Şubesi polisleri ve uzman psikologlar, kızları sakinleştirmeye çalıştı. Kendilerini de cam kırıkları ile yaralayan kızların ilk tedavisi olay yerine gelen ambulansta yapıldı. Bu sırada polislere direnen başka bir kız, duvardan atlayarak kaçtı. Koşmaya devam eden genç kızı polis ve uzman psikologlar 150 metre uzaklıktaki parkta yakaladı. Sakinleştirilen genç kız, daha sonra merkeze götürüldü.

'BU ÇOCUKLAR İÇİN SOKAKLAR TEHLİKELİ'

Konuyla ilgili DHA muhabirine bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, dün olayın ardından yanlış bilgilerin paylaşıldığını bildirerek, olayın meydana gelen yerin yurt değil, 'Çocuk Koruma, İlk Müdahale ve Değerlendirme Merkezi' olduğunu söyledi.

Suça karışmış veya sokaklardan güvenlik güçlerince getirilen çocukların ilk olarak bu merkeze getirildiğini ve uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler ve raporlar doğrultusunda koruma altına alındıklarını veya ailelerine teslim edildiklerini kaydeden yetkililer, "Bu çocuklar için sokaklar çok tehlikeli. O yüzden giriş- çıkışlar kontrollü yapılıyor ve merkezin adresi bile gizli tutuluyor. Kötü muamele asla söz konusu değil. İyi bir bakım ve sosyal destek verilen merkezde 20'ye yakın çocuğumuz kalıyor. Dünkü olay da bir kız çocuğumuzun organize etmesi ile gerçekleşmiş. Uzmanlarımız çocuklarla görüşmeler yapıyor. Şu anda herhangi bir sorun söz konusu değil" diye konuştu.

Bu arada, dünkü olaylar sonrası polisin de 5 genç kız hakkında 'mala zarar verme ve görevli memura mukavemet'ten işlem yaptığı öğrenildi.

Bülent CİVANOĞLU/BURSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber