Balıbey, İstanbul'un en uzun süre görev yapan milli eğitim müdürüydü.

Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığın Öğretmen Eğitimi Genel Müdürü oldu, ancak bu terfi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sonra bir tür kızak olarak yorumlanıyor. İstanbul'daki 5 yıllık okul müdürlerinin yerlerini değiştirmek için bir yıldır uğraşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu konuda Balıbey'den umduğu desteği bulamamıştı. İngilizce öğretmeni ve aynı zamanda İlahiyat mezunu olan Balıbey'in yerine, Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni, eski futbolcu, okulunu sporcu öğrencilere açmasıyla tanınan Şehremini Lisesi Müdürü Ata Özer'in gelmesi kesinleşti.

10 YILDIR İSTANBUL'DAYDI

Elazığ'da doğan, ilk öğrenimini burada yapan, orta öğrenimini Adana, yüksek öğrenimini ise İzmir'de tamamlayan Ömer Balıbey (55), hem İngilizce Öğretmenliği hem de İlahiyat okudu. Öğretmenliğe 1975'te Adana'da başladı. Burada idarecilik de yapan Balıbey'in meslekteki yükselişi hızlı oldu. 34 yıllık çalışma yaşamının 20 yılını milli eğitim müdürlüğü, 14 yılını idarecilikte geçirdi.

Ömer Balıbey, haftada bir Şehremini Lisesi'nin Müdürü Ata Özer'le birlikte okulun sahasında öğretmenlerle futbol oynamayı da adet edinmişti.

ESKİ FUTBOLCU

İstanbul'un yeni Milli Eğitim Müdürü olması beklenen Ata Özer, eski bir futbolcu. Trabzon kökenli, İstanbul Fatih doğumlu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın askerlik arkadaşı. 1975'te öğretmenliğe başladı. Özer, gittiği okulların çehresini değiştirmesiyle tanınıyor. Otakçılar ve Şehremini liselerini yaptığı katkılarla İstanbul'un en çok tercih edilen ve puanı yüksek Anadolu Lisesi'ne dönüştürdü.

Ankara'ya gidiyorlar

ÖMER Balıbey'in eşi ve üç kızı başı açık ve modern bir giyim tarzını benimsiyor. Başkent'e tayini çıkan Balıbey, kızlarından Şeyda'nın (kepli) mezuniyet töreninde eşi Handan hanım ile diğer kızları Ayşe (solda) ve Neşe ile objektiflere böyle poz vermişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber