Adli Tıp'tan Berkin Elvan için üç ihtimalli rapor

Gezi Parkı protestoları sırasında İstanbul Okmeydanı'nda gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesi üzerine hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili olarak Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun hazırladığı rapor tamamlandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Aralık 2014 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adli Tıp'tan Berkin Elvan için üç ihtimalli rapor

Serdar KULAKSIZ

Rapor, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına ulaştı. Oybirliği ile hazırlanan raporda, Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan olayın üç şekilde meydana gelmiş olabileceği vurgulandı. Raporda, adli dosya ve otopsi raporunun incelenmesi sonucunda Berkin Elvan'da meydana gelen "kült kafa travması"yla ilgili ihtimallerden birinin gaz tüfeği kapsülü veya plastik merminin doğrudan kafaya isabet etmesi olabileceği belirtildi.

İkinci ihtimal ise "kült travmanın travmatik değişimine bakıldığında düşmesi veya düşürülmesi sonucu kafasını çarpması sonucunda da meydana gelmiş olabileceği" şeklinde ifade edildi. Kurul raporda son ihtimal olarak da Berkin Elvan'ın kafasına kült ve sert bir cisimle vurulması sonucu bu travmanın oluşabileceğini kaydetti.

'TIBBEN AYRIM YAPILAMADI'

Berkin Elvan'ın kafasındaki yumuşak doku ve kemik dokusunda isabet eden cismin özelliğini yansıtacak bir lezyonun görülmediği belirtilen raporda, mevcut delillerle travmanın tam olarak nasıl meydana geldiği hususunda tıbben ayrım yapılamadığı ifade edildi.

Kurul raporunda, Berkin Elvan ile ilgili olarak oluşan kült kafa travmasının gaz fişeği kapsülü veya plastik merminin duvar veya sert bir yüzeyden sekmesi, kapsülün veya plastik merminin havadan serbest düşmesi esnasında kafaya isabet etmesiyle oluşmasının mümkün olmadığını kaydetti. Raporda ayrıca gaz fişeği kapsülünün veya plastik merminin ateş edildiği mesafenin ve hedef gözetilerek ateş edilip edilmediği hususunun tıbben belirlenemediği, bu durumun adli soruşturmayla aydınlatılmasının uygun olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber