Gücünüz Ferit Demir'in eşine mi yetti?

TOKİ'deki Usulsüzlüğü ortaya çıkaran Ferit Demir önce tehdit edildi, hakarete uğradı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde memur olarak görev yapan eşini işten attırma tehditlerine katlanmak zorunda kaldı.

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 24 Aralık 2014 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gücünüz Ferit Demir'in eşine mi yetti?

Nedim Şener

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ferit Demir, bundan kısa bir süre önce Çemişgezek'teki TOKİ usulsüzlüğünü ortaya çıkarmıştı. AK Parti Milletvekili Mustafa Ataş ile eski AK Partili Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ve bazı zengin işadamlarının yoksullar için yapılan bu konutlardan satın aldığını belgelemişti.

Bu haber üzerine evleri alanlar 'yaptığı hatayı görüp' konutları TOKİ'ye iade etti.

Haberi yapan muhabir arkadaşımız Ferit Demir önce tehdit edildi, hakarete uğradı. Kendisini ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde memur olarak görev yapan eşini işten attırma tehditlerine katlanmak zorunda kaldı. Ferit Demir bunlara karşı durmayı bildi

Eşinin işine son verildi

Ama dün kulağıma kötü bir haber geldi. Ferit'i aradım sordum. Sesi çok üzgündü; hemşire olan eşinin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ndeki görevine son verilmişti. Ferit durumu şöyle anlattı:

"Eşim 21 Ekim 2014 günü Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptığı sırada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne geçti. Kurum kendisiyle uzman kadrosunda iki yıllık sözleşme imzaladı. Eşimin sözleşmesi bakanlık onayından sonra 21 Ekim 2014 günü yürürlüğe girdi. Göreve başladıktan bir müddet sonra Kasım ayı başında bel fıtığının patlaması sonucu zorunlu olarak acil ameliyata alındı. Ameliyat sonrası 45 gün heyet raporu verildi. Rapor dün akşam itibari ile bitti ve bugün kendisine sözleşmesinin feshedildiği bildirildi. Her şey Çemişgezek'teki TOKİ skandalı haberinden sonra oldu. Haberde ismi geçen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ni ve ildeki yetkilileri defalarca arayarak 'Ferit Demir'in hemşire olan eşini görevden alacaksınız' demiş. Bu bana yetkililer tarafından söylendi."

Sağlık Bakanı 'Atmam' demişti

Ferit Demir şöyle devam etti: "Konu kayınvalidesinin ölümü sonrası Tunceli'ye gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında da gündeme geldi. Heyetteki, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi eşim Ülkiye Doğan Demir'in görevden alınmak istendiğini duymuş. Konuyu Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na sormuş, Bakan da "Durum bana da bildirildi. Görevden almam istendi ancak görevden alınmayacak" cevabını vermiş. Yine TOKİ haberinde ismi geçen eski Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, Çemişgezek'te düzenlediği basın toplantısında eşimin görevden alınması için girişimlerde bulunacağını bizzat açıklamış. Amaçlarına ulaştılar."

Şimdi soruyorum, gücünüz Ferit Demir'in eşine mi yetti ey devlet?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber