Çelik: 12 yılda 1.4 milyon kişi kamuya yerleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise yetiştirme yurtlarında yetişen gençlerin ataması vesilesiyle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: 12 yılda 1.4 milyon kişi kamuya yerleştirildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2828 Sayılı kanun kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananların istihdamına ilişkin ATO Congressium düzenlenen kura törenine katıldı.

''İnsanın çok ama insanlığın kıt olduğu bir çağda yaşıyoruz'' diyen Çelik, ''Bir insan yetiştir, dünyayı değiştir'' anlayışıyla geleceğe yürüdüklerini söyledi.

Dünyaya ve yaşanan olaylara çıkar odaklı değil, insan merkezli baktıklarını ifade eden Çelik, ''Bize göre sosyal devlet, Ankara'da çakılıp kalan devlet değil, aksine 77 milyona kol kanat geren, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara el uzatan ve kimsesizlerin kimsesi olan devlettir'' diye konuştu.

Bu anlayış çerçevesinde bugüne kadar kamuya pek çok atama yaptıklarını vurgulayan Çelik, son 12 yılda 16 bin 474 şehit yakını ve gazinin, 32 bin 301 engelli vatandaşın, 16 bin 792 devlet korumasındaki gencin istihdamını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Çelik, 12 yılda 458 bini öğretmen olmak üzere toplam 1 milyon 440 bin kişinin kamuya yerleştirildiğini belirterek, ''Bu yerleştirmelerden en önemlisini bugün icra ediyoruz. Bütün gençlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2 bin 375 gencimiz bugün işe başlayacak'' dedi.

Bakan İslam'ın gençlerden ricasına değinen Bakan Çelik de gençlerin KPSS'ye girmeyi ihmal etmemeleri gerektiğine dikkat çekti. Çelik, sosyal devletin gereği olarak bu atamaların gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber