Askerlik kısalmıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ?Askerliğin kısaltılması için kanun çıkması lazım, ancak bizim gündemimizde böyle bir şey yok? dedi.

Gönül, Gebze Belediye Başkanlığı, Gebze Ticaret Odası ve bazı belde belediye başkanlarını ziyaretinden sonra Eskihisar köyündeki 'Kaptan Köşkü?nde gazetecilerle yemekli sohbet toplantısı yaptı.

Gönül, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile ilçe ve belde belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

?Askerliğin düşürülmesi söz konusu olabilir mi?? ve ?Avrupa Birliği ile müzakerelerde askerlik konusu gündeme geldi mi?? soruları üzerine Gönül, şöyle devam etti:

?Avrupa Birliği ile müzakereler başladı. Hangi kriterlerin görüşüleceği karara bağlandı. 35 fasıl var. Hiçbirinde ne tarama ne de müzakere esnasında bu konu gündeme gelmedi.

Askerlik, 2 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılmıştır. Bakanlar Kurulu bundan sonra, askerliği uzatabilir, ancak kısaltmasını yapamaz artık. Şayet, askerliğin kısalması gerekirse kanun çıkması gerekir. Ama, bizim gündemimizde böyle bir şey yok.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber