14 Temmuz 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'da Şili'nin Ankara Büyükelçisi Francisco Marambio Vial'i kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'da Ardahan AK Parti İl Kongresi'ne, saat 15.30'da toplu açılış ve temel atma törenine, saat 17.30'da Göle-Eyüp Sabri Çarmıklı Lisesi açılışı Göle-TOKİ 96 konut anahtar teslim törenine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilecik ve Kütahya'da çeşitli temas ve incelemelerde bulunacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Deniz Cruise and Ferry Lines tarafından satın alınan ve İstanbul-İzmir arasında ilk özel hat olarak Haziran ayından bu yana hizmet veren Samsun feribotunun İzmir seferine katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmit'te SEKA Park Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. Bakan Gönül, İzmit'te belediye ziyaretleri yapacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Zonguldak'ın Devrek, Çaycuma ve Ereğli İlçeleri'nde yapımı devam eden yollarda incelemede bulunacak. Bakan incelemelerinin ardından Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 16.30'da İstanbul'da, ÇESAD ve esnafla bir toplantı yapacak.

- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Altın Kaynak ve Yozgat Belediyesi tarafından yapılacak Kent Park temel atma törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.45'te İstanbul'dan Kayseri'ye hareket edecek, saat 15.00'da Kayseri Havaalanı'nda karşılanacak, saat 16.00'da Nevşehir İl sınırında konvoyla karşılanacak, saat 16.30'da Nevşehir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek, saat 17.00'da esnafı ziyaret edecek, saat 17.30'da Nevşehir Ziraat Odası'nı ziyaret edecek, saat 18.15'te Mustafapaşa Kasabası'na gidecek, saat 18.45'te Kapadokya Meslek Yüksekokulu el sanatları sergisini ziyaret edecek, saat 20.15'te Mustafapaşa/Sinasos 5. Kültür ve Sanat Festivali'ne katılacak, saat 22.00'da Nevşehir'de yerel bir kanalda canlı yayına çıkacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 11.00'da Eskişehir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, saat 11.30'da Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleriyle Sivas'ta sabah kahvaltısında biraraya gelecek.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve MHP Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer, saat 10.30'da Samsun'un Terme İlçesi'nde "Fındıkta Gerçekler" konulu bilgilendirme toplantısı yapacak.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural, Malatya'ya gelerek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Potansiyel pazar niteliğindeki ülkelere yönelik Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde düzenlenen alım heyetleri kapsamında Irak heyeti, saat 10.00'da İstanbul Radison SAS Oteli'nde Türk firmaları ile ikili görüşmeler yapacak. Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği eski Başkanı Hayrullah Yelkenci organizatörlüğünde gerçekleştirilecek görüşmelerde, askeri ve güvenlik elbise, bot, rafineri ürün üretimi, sağlık ve tıbbi malzeme, yağ, deterjan, şeker ve cola tesisi üretimi gibi alanlarda ikili temaslar gerçekleştirilecek.

- Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesinin 21. toplantısı Kayseri Hilton Otel'de devam edecek. Toplantının ikinci gününde yabancı ülkelerin büyükelçileri, komite eş başkanları konuşma yapacak.

- NATO Tanıtımında Görevli Yunanlı Sivil Temsilcilerden oluşan heyet, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği tarafından düzenlenen "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğine Destek' konulu basın toplantısı, saat 10.00'da, Eresin'de yapılacak.

- Limter-İş Sendikası üyeleri, sendika yöneticilerine ve üyelerine yönelik tutuklamaları protesto etmek için saat 12.00'de, Kadıköy Postanesi önünde bir açıklama yapacak.

- ESP'liler, İsrail'in Filistin'e yönelik operasyonlarını protesto etmek için, saat 13.30'da, İsrail Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.

- KESK, Ankara'da saat 12.30'da 'ek zam' talebiyle basın açıklaması yapacak

- KESK Samsun Şubeler Platformu, DSİ Konferans Salonu'nda, "Ücret adaletsizliğine hayır, ek zam istiyoruz" konulu basın açıklaması yapacak.

- Samsun-Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Cem Şahan, "1 Ağustos 2006 tarihinden itibaren ödenmeyecek ilaçlar ve halk sağlığı" konulu basın açıklaması yapacak.

- TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi öğrencileri "Türkoloji Projesi 2006 Yaz Staj Programı" çerçevesinde Samsun'a gelecek. 120 kişilik öğrenci grubuna şehir turu attırılacak. Sevgi Kafe'deki yemek programında ise Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu tarafından Samsun ekonomisine ilişkin sunum yapılacak.

- Tokat 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Serhat Özmilli, sancak-devir teslim töreni ile görevini devredecek.

- İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Konya'da saat 20.30'da Müsiad Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendirecek.

- Çeçen Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu, Cuma namazını müteakiben Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılacak.

- CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve İstanbul Milletvekili Keün organizesi ile Malatya Yeni Camii'nde Cuma namazı sonrasında Çeçenistan Komutanlarından Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılanacak.

- Adana Çeçen Kafkasya Derneği tarafından Cuma namazı sonrası Sabancı Merkez Camii'nde Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kıldırılacak.

- Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde Filistin'e destek ve İsrail'e tepki mitingi yapılacak.

- Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği, Mersin İş Merkezi önünde İsrail'i protesto gösterisi yapacak.

- Ankara Barosu'nun 82. kuruluş yıldönümü nedeniyle, saat 14.00'da meslekte 30 yılını dolduranlara plaket verilecek, saat 19.30'da kokteyl düzenlenecek.

- Balkan Ülkeleri 1. Arıcılık Fuarı ve Kongresi ile Bilginarı dergisinin tanıtım kokteyli, Ankara'da saat 19.00'da yapılacak.

- Ankara Barosu'nun 82. kuruluş yıldönümü nedeniyle, saat 14.00'da meslekte 30 yılını dolduranlara plaket verilecek, saat 19.30'da kokteyl düzenlenecek.

- Türk Kızılayı, Gençlerin Kültür Paylaşımı projesi kapsamında, saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Telekom, saat 11.00'da düzenleyeceği basın toplantısında yeni organizasyon yapısını açıklayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

İsrail'in Lübnan'a saldırıları

- İsrail, Hizbullah tarafından çatışmada esir alınan 2 askerine karşılık Lübnan'a aralıksız olarak bomba yağdırıyor. İsrail saldırılarında aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 55'ten fazla sivil hayatını kaybetti, 150'yi aşkın sivil de yaralandı. İsrail saldırılarında şu ana kadar çok sayıda köprü, karayolu, havaalanı, televizyon binası, elektrik santrali, balık çiftliği, sosyal tesis, petrol deposu ve yerleşim birimi hedef alındı.

İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları devam ediyor

- İsrail, kaçırılan askeri için 25 Haziran'dan beri Filistin topraklarına başlattığı saldırılarını sürdürüyor. İsrail çok sayıda Filistinli Bakan ve Milletvekilini rehin tutuyor. İsrail'in son 2 hafta içinde düzenlediği saldırılarda çoğu sivil onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Irak'ta kan gövdeyi götürmeye devam ediyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının sivilleri hedef alan saldırılarında dün yine onlarca kişi can verdi ve yaralandı.

İran'ın nükleer programı

- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine biran önce cevap beklerken, İran 22 Ağustos'tan önce cevap veremeyeceğini bildirdi.

Hindistan'daki terör saldırıları

- Bombay'da 183 kişinin ölümü ve 624 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırılarının yankıları devam ediyor.

Afganistan'da operasyonlar

- Afganistan'da Koalisyon Güçleri ve Afgan ordusunun Taliban teröristlerine karşı yürüttüğü operasyonlar devam ediyor.

Putin-Bush görüşmesi

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Petersburg'da ABD Başkanı George W. Bush ile biraraya gelecek.

Ortadoğu gerginliği AB gündeminde

- AB Dönem Başkanlığı'nnı yürüten Finlandiya, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e düzenlediği saldırılar ve taraflar arasında artan gerginlik ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Muttaki'nin Yunanistan ziyareti

- İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, Atina'da Başbakan Kostas Karamanlis ve diğer yetkililer ile bir araya gelecek.

Merkel 'Uyum Zirvesi'ne katılıyor

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de düzenlenecek olan 'uyum zirvesi'ne katılacak. Zirvede çok kültürlülük ve entegrasyon konuları ele alınacak.

ABD'deki insan hakları ihlalleri

- İnsan Hakları İzleme Komitesi Human Rights Watch, ABD'deki insan hakları ihlalleri ile ilgili basın açıklaması yapacak.

Gyurcsany Finlandiya'yı ziyaret ediyor

- Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany, Helsinki'de temaslarda bulunacak.

Blair-Harper görüşmesi

- Kanada Başbakanı Stephen Harper İngiltere ziyaretinde Başbakan Tony Blair ve Kraliçe II. Elizabeth ile biraraya gelecek.

Scheffer, Letonya'ya gidiyor

- NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer Letonya'yı ziyaret edecek. Başkent Riga'da Kasım ayında yapılacak NATO zirvesine hazırlıklar ele alınacak.

Irak'ta güvenlik tedbirleri

- Irak'ta teröristlerin camilere ve cemaate saldırısını önlemek için Cuma Namazı süresince araçların trafiğe çıkması yasaklandı. Yasak 11.00-15.00 arasında geçerli olacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaray, Belçika 1. Ligi takımlarından FC Brussels ile Brüksel Koning Boudewejin Stadı'nda saat 21.30'da bir hazırlık maçı yapacak.

- Beşiktaş, 19 Yaş Altı Milli Takımı ile BJK İnönü Stadı'nda saat 18.00'de bir hazırlık maçı yapacak.

- Türkiye 2. Futbol Ligi A ve B Kategorisi'nde 2006-2007 sezonu fikstür çekimi, TSYD Ankara Şubesi Lokali'nde gerçekleştirilecek. A Kategorisi'nin kura çekimi saat 11.00'de, B Kategorisi'nin kura çekimi ise saat 14.00'te başlayacak.

- 9. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası Finalleri, İzmir'de başlıyor.

- Deniz Kuvvetleri ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Deniz Kuvvetleri Kupası 2006 Açıkdeniz Yat Yarışları' saat 13.00'te TCG Sokullu Mehmet Paşa'dan yapılacak selamlama topu atışı ile başlayacak.

- GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay, saat 10.30'da Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonasında dereceye giren sporcuları kabul edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber