Atık maddelerden enstrüman yaptılar

Sarıyer'de, çocuk haklarını koruyan ve savunan bir yaşam kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen "Çocuk Hakları Festivali" başladı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Aralık 2014 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atık maddelerden enstrüman yaptılar

Sarıyer Belediyesi, İTÜ Geliştirme Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ortaklığıyla yürütülen "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı" kapsamında düzenlenen festivalin ilk gününde, Hürriyet Ortaokulu ve İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sergisi açıldı.

Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergide, okulların hazırladığı tuval çalışmaları, temsili dilek ve şikayet kutusu, çocuk meclisi ve çocuk hakları ağacının yapıldığı 'hak' temalı resimler yer alıyor.

Sergiyi gezenler, daha sonra Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları (ÇOÇA) tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin anlatıldığı animasyon filmi seyrettiler.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, açılıştaki konuşmasında, "Sizin haklarınızdan bir hakkımı da almış bulunuyorum böylece. Sizler, içinde bulunduğunuz dünyada haklarınızı birazcık daha öne çıkardığınızda, yarının büyükleri, bugünün gençleri olacaksınız" dedi.

KISA FİLM SEANSI

Çocuk Hakları Festivali kapsamında Sarıyerli öğrenciler hazırladıkları kısa filmler, resim sergileri ve tiyatro gösterileri ile programa renk kattılar. İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu tarafından hazırlanan "Çocuğuz, Haklarımız Var" oyun çalışmasında, çocuk işçileri konu alan gösteri sunuldu. Kısa film seansında ise FSM SAGEM şubesinin hazırladığı "Akran Zorbalığı" filminde, büyük çocukların küçük çocuklara uyguladığı şiddet anlatıldı. Daha sonra, Kazım Karabekir Ortaokulu'nun hazırladığı kısa film de izleyicilere sunuldu.

DRAMA VE ŞİİR SEANSI

Festivalin ikinci bölümü ise, R. Güney Kıldıran, Fahrettin Arslan ve Kazım Karabekir Ortaokulları tarafından hazırlanan gösteriler ile çocukların yaptığı resimlerden oluşan sergiyle başladı. Drama ve Şiir Seansı kapsamında yapılan programda ise Kazım Karabekir Ortaokulu'nun hazırladığı tiyatro gösteriminden sonra, R. Güney Kıldıran Ortaokulu öğrencileri şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Fahrettin Arslan Ortaokulu ve Cumhuriyet SAGEM öğrencilerinin hazırladığı çocuk röportajları renkli anlar yaşatırken, çocukların yaratıcılıklarını kullanarak atık maddeden kamera yaptığı drama çalışmasını programa katılan öğrenciler hayranlıkla izledi.

ATIK MADDELERDEN ENSTRÜMAN YAPTILAR

Atık maddelerden kendilerine enstrüman üreten R. Güney Kıldıran Ortaokulu öğrencileri, Çocuk Hakları Marşı'nı söyleyerek büyük alkış topladı. Festivalin birinci günü, Çocuk Hakları slayt gösterimiyle sona erdi.

Festival, üç gün boyunca çocukların birbirinden güzel gösterileriyle devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber