Garanti, Türkiye'nin en iyi bankası seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Garanti Bankası, dünyanın en önemli finans dergilerinden biri olan Euromoney'den Euromoney Mükemmelik Ödülü aldı. Garanti 7'nci defa ?Türkiye'nin En İyi Bankası" seçildi.

Her yıl, Temmuz'da, son 1 yıl içinde bankacılık ve sermaye piyasalarında mükemmellik standartlarını belirleyen kuruluşlara verilen ödüller, 13 Temmuz'da Londra'daki The Bridge'de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Euromoney dergisinde yer alan değerlendirmede, Garanti Bankası'nın başarısında, kurumsal ve bireysel bankacılık alanlarındaki performansı ve geçen yıl gösterdiği verimli büyümenin etkili olduğu belirtildi. Değerlendirmede, bankanın esas gücünü, Türk bankacılık sektörünün en dinamik ve parlak ekipleri arasında sayılan çalışanlarının oluşturduğu kaydedilerek, Türk Telekom özelleştirmesi ve Atatürk Havalimanı finansmanı gibi projelerde önemli rol oynayan Garanti'nin geçen yıl yüzde 32 artan müşteri başına düşen karlılığı ve uyguladığı ileri düzeyde CRM sistemi övüldü. Bankanın geçen yıl tüketici kredileri ve müşteri sayısında kaydettiği yüzde 18'lik büyümeye dikkat çekildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği ödülleri, 7'nci kez almaktan çok mutlu olduklarını ifade etti. Özen, ?2005 yılında gösterdiğimiz üstün performans, sadece müşterilerimiz tarafından değil, Euromoney tarafından da takdirle karşılandı. Başarımızın arkasında, her zaman olduğu gibi kaliteye olan güçlü inancını hiç yitirmeyen yetkin insan kaynağımız var. Gerçekleştirdiğimiz büyümeyi sürdürmek için en iyiyi sunmak konusunda taviz vermeyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber