Polis memurunu öldürenlere müebbet istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler'de 16 Haziran 2005 günü polis otosunun çapraz ateşe tutulması sonucu öldürülen Polis Memuru Ahmet Yıldırım'ın (41) zanlıları hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

4 tutuklu sanıktan Edip Tarhan ve Tamer Korkmaz için ağırlaştırılmış müebbet istenirken, diğer 2'si için ise 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların Esenler Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'nden çıktıktan sonra yakalandıkları belirtildi. Görgü şahitleri tarafından teşhis edilen zanlılardan Edip Tarhan'ın üzerinden Bağcılar 100. Yıl ve Kocasinan polis merkezlerinin krokilerinin çıktığı belirtildi. Krokilerin altında bir not bulunduğu ve notta, "Bu notu Tamer'e ilet. Tamer, bu istihbaratı netleştirsin. Eylem öncesi silahları mutlaka deneyin. Kaçış güzergahı önemli. Tekrar tekrar gözden geçirin. Kocasinan'daki polisin cezalandırılmasındaki hatayı tekrarlama" yazdığı bildirildi. Ayrıca olay günü DHKP-C'nin internet sitesinde, DHKP-C tarafından yapılan açıklamada, polis memurunun vurulmasının üstlenildiği belirtildi.

İddianamede, Edip Tarhan ve Taner Korkmaz için "Tasarlayarak adam öldürme" ve "Örgüt üyeliği" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istenirken; Alişan Gül ve Mehmet Sağlık için örgüt üyeliği suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar çeşitli hapis cezaları talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber