Zabıt katipliğine başvuran diğer kadrolara başvurabilir mi?

Zabıt katipliğine başvuran, Adalet Bakanlığının açıkladığı diğer kadrolara başvurabilecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt katipliğine başvuran diğer kadrolara başvurabilir mi?

Gerek zabıt katibi gerekse de diğer unvanlarda yapılan alımların dayanağı, "Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği"dir.

Bu yönetmelikte yer alan hükümlere göre, bir adayın, Bakanlığın açıkladığı başka bir kadroya başvurmasını sınırlayan bir hüküm yer almaktadır. (Örneğin benzer şekilde alım yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, yönetmeliğe koyduğu hüküm şu şekildedir: Adaylar aynı anda açılan birden fazla unvan için başvuruda bulunamazlar.)

Ancak, Bakanlık sınav ilanına, adayların başka kadrolara başvurmasını sınırlayan ifadeler koymuştur.

Zabıt katipliğine başvuranlar için konulan sınırlama:

"Kadrolu zabıt katipliği sınavına başvuran adaylar aynı komisyon içerisinde yapılacak sözleşmeli zabıt katipliği sınavına, sözleşmeli zabıt katipliği sınavına başvuran adaylar; aynı komisyon içerisinde yapılacak kadrolu zabıt katipliği sınavına başvurabileceklerdir. Ancak, kadrolu veya sözleşmeli zabıt katipliği için açılan sınavlara başvuracak adaylar destek personeli (kaloriferci) pozisyonları, teknisyen pozisyonları, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik ile kadrolu şoförlük sınavlarına başvuramayacaklardır."

Bakanlığın bu açıklamasına göre, Ankara adli yargıdaki sözleşmeli kontenjana başvuran bir aday, bu ildeki kadrolu zabıt katipliği alımına da başvurabilecektir. Diğer illere başvurusu kabul edilmeyecektir.

Ayrıca zabıt katipliğine başvuran, icra katipliği hariç diğer unvanlardaki alımlara başvuramayacaktır.

Şoför, teknisyen ve kaloriferci kadrosuna başvuranlar için konulan sınırlama

Kadrolu şoförlük için açılan sınavlara başvuracak adaylar destek personeli (kaloriferci), teknisyen pozisyonları, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik ile kadrolu ve sözleşmeli zabıt katipliği sınavlarına başvuramayacaklardır.
Teknisyen pozisyonları için açılan sınavlara başvuracak adaylar; destek personeli (kaloriferci) pozisyonları, kadrolu ve sözleşmeli zabıt katipliği, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik ile kadrolu şoförlük sınavlarına başvuramayacaklardır.
Destek personeli (kaloriferci) pozisyonları için açılan sınavlara başvuracak adaylar da; teknisyen pozisyonları, kadrolu ve sözleşmeli zabıt katipliği, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik ile kadrolu şoförlük sınavlarına başvuramayacaklardır.

Mübaşir kadrosuna başvuranlar için konulan sınırlama

Kadrolu mübaşirlik sınavına başvuran adaylar aynı komisyon içerisinde yapılacak sözleşmeli mübaşirlik sınavına, sözleşmeli mübaşirlik sınavına başvuran adaylar aynı komisyon içerisinde yapılacak kadrolu mübaşirlik sınavına başvurabileceklerdir.
Ancak, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik için açılan sınavlara başvuracak adaylar; destek personeli (kaloriferci) pozisyonları, teknisyen pozisyonları ile kadrolu şoförlük, kadrolu ve sözleşmeli zabıt katipliği sınavlarına başvuramayacaklardır.

ÖZETLE

1- Aynı yargı komisyonunda, aynı unvan için iki statüde (kadrolu veya sözleşmeli) alım varsa aday ikisine de başvurabilir. Örneğin Ankara'da hem sözleşmeli hem de kadrolu zabıt katibi alımı var, aday ikisine de başvurabilir.

2- Sadece bir adli yargı komisyonuna başvurulabilir.

3- Bir unvanda başvuran aday, başka bir unvanda başvuru yapamayacak. Örneğin zabıt katipliğine başvuran, şartları tutsa dahi şoförlüğe başvuramayacak

4- İcra katipliği kadrosu bu sınırlamaların dışındadır. Zaten icra katibi alımını Bakanlık yapacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber