İlker Başbuğ: Darbeler hep Türkiye'ye zarar verdi

Daha önce Ergenekon davası nedeniyle tutuklanan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Askeri darbelerle ilgili de yorum yapan İlker Başbuğ, darbeler döneminin bittiğinin altını çizdi, "darbeler hep Türkiye'ye zarar verdi" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2014 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlker Başbuğ: Darbeler hep Türkiye'ye zarar verdi

Daha önce Ergenekon davası nedeniyle tutuklanan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CNN Türk'te katıldığı programda, gelinen durum için "Allah büyük dedim" ifadesini kullandı.

"YÜREĞİMİZDE ALLAH SEVGİSİ VAR"

İlker Başbuğ, Ahmet Hakan'ın cemaatçilerin gözaltına alınmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Başbuğ, toplumun her kesiminden aldıkları destekle moral bulduklarını belirterek şunları söyledi:

"Yüreğimizde bir Allah sevgisi ve inancımız var. 'Bir gün geç de olabilir. Ancak Allah'ın adaleti tecelli edecek. Allah Büyük' dedik."

"İrtica Eylem Planı dahilinde Fethullahçılar'ın evlerine silah koyarak, terör örgütü olarak görülmelerini sağlayarak kumpas kurmakla suçlandık.."

"ÖZEL BİR YERDEN BİLGİ GELDİ, TUTUKLANACAKSIN DEDİLER"

Başbuğ, tutuklanmasının kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, daha önce kendisine özel bir yerden bilgi geldiğini, tutuklanacağının kendisine zaten daha önceden söylenmiş olduğunu ifade etti.

Başbuğ konuyla ilgili şunları söyledi:

"27 Aralık 2011'de bir haber geldi bana özel bir yerden. Dediler ki, 'siz yakın bir zamanda Ergenekon davası nedeniyle tutuklanacaksınız'.

DARBELER DÖNEMİ BİTTİ, ÇÜNKÜ...

Askeri darbelerle ilgili de yorum yapan İlker Başbuğ, darbeler döneminin bittiğinin altını çizdi, "darbeler hep Türkiye'ye zarar verdi" dedi.

Başbuğ şöyle konuştu:

Doğru çıkma ihtimali yüksek bir bilgiydi, ve doğru çıktı."

Geçmişte darbeler oldu evet. Ama diyorum ki, artık darbeler dönemi bitti. Çünkü bu darbeler olduktan sonraki süreçler hep Türkiye'ye zarar verdi. 1971 muhtırası da dahil. O da bir darbedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber