Emekli Korgeneral ABD'ye hizmet etmem

Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Black Hawk Şirketi dün kapılarını ilk kez basına açtı. Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Köksal Karabay, ?Şirketimizin ortaklarının tamamı Türk'tür. Sadece kendi vatanıma hizmet ederim' dedi

EMEKLİ Korgeneral Köksal Karabay, şirketi Black Hawk ile ilgili yapılan spekülasyonlar üzerine dün Ankara'da emekli Büyükelçi Mehmet Nuri Ezen ve şirketin sahibi Hüseyin Atkın'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Karabay, ?Şirketimizin ortaklarının tamamı Türk'tür. İçinde bir tane bile ABD'li ve yabancı yoktur. Hiçbir Amerikalıya hizmet etmek istemem. Sadece kendi vatanıma hizmet ederim' dedi. Karabay, Habur'dan Irak'ın içlerine mal taşıyan konvoylara ve iş adamlarına güvenlik sağlamak için şirketi kurduklarını belirtti.

İstihdam yaratacaktı...

Karabay, ?Bu girişimle hem bölgeye bir istihdam yaratmayı, hem de ülkemizin ihracatını artırmayı düşündük. Silopi'de kiraladığımız 422 dönümlük arazi iddia edildiği gibi askeri üs değildir. Orası konvoyların düzenleneceği, şoförlerin ihtiyacını giderecek bir karargah olacaktır. OYAK'la yaptığımız anlaşma kapsamında Irak'a götüreceğimiz tüm konvoyları geniş kapsamlı sigortalayacağız' diye konuştu. Karabay, şirketin Pentagon'la bağlantısı olduğu yönündeki yazılara da, ?Emekli olunca kaç ABD'liyle görüşmüşüm, çıkıp açıklasınlar' dedi. Büyükelçi Mehmet Nuri Ezen ise şirketin arkasında gizli bir amaç olmadığını söyledi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber