Emniyet'ten, Doğu'ya deneyimli müdür takviyesi!

Doğu ve Güneydoğu illerinde eylemlerin artması üzerine Emniyet, 60'a yakın ilçeye tecrübeli müdür atamaya başladı. Bazı illerin yetkilileri de Ankara'ya gelerek brifing verdi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'ten, Doğu'ya deneyimli müdür takviyesi!

TOLGA ŞARDAN

Cizre ile Yüksekova'da yaşanan olayların ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, doğu ve Güneydoğuya müdür takviyesi yapmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 60 yakın ilçeye Batı illerinden tecrübeli ilçe müdürlerini atamaya başlarken, İçişleri Bakanı efkan ala, hassas bölge illerinin vali, il Jandarma komutanı ve il emniyet müdürlerini Ankara'ya davet ederek brifing alıyor. Cizre Kaymakamı Şamil Horasanlı da kısa süre önce Ankara'ya gelerek bilgi verdi.

6-7 Ekim'deki Kobani eylemleri çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu kentlerinde başlayan eylemsellik süreci içinde başta Yüksekova ve Cizre'de yaşanan gelişmeler İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Hükümet ile İmralı arasında devam eden çözüm süreci çalışmalarında, "olumlu gelişmeler" yaşandığının kamuoyu ile paylaşılmasına karşın, özellikle Hakkari, Şırnak, Van, Diyarbakır ve Mardin olmak üzere pek çok il ve ilçede yaşanan sokak olayları İçişleri Bakanlığı'nca izlemeye alındı. MİT ve Emniyet İstihbaratı'ndan ileri süreçte yaşanacak olaylarla bölgedeki tansiyonun yükseleceği yönündeki bilgiler üzerine bakanlık acil eylem planı uygulamasına geçti.

Batı illerinden atama yapıldı

Ala'nın koordinatörlüğündeki çalışmalarda, öncelikli olarak 17 ve 25 Aralık sürecinin ardından doğu ve güneydoğuda güvenlik zafiyeti yaşandığı iddilarının önlenmsei amacıyla bölgeye ilçe emniyet müdürü takviyesi yapılmaya başlandı. Batı'daki kentlerde görev yapan ve terör, istihbarat ve güvenlik hizmetlerinde çalışmış deneyimli polis müdürleri bölgeye tayin edilmeye başlandı. Bu çerçevede her iki bölgede 60'a yakın ilçeye yeni ilçe emniyet müdürünün atanacağı bildirildi. Bölgeye ayrıca, Çevik Kuvvet ve özel harekatçı polislerden takviye yapılmaya başlandı. Ankara'daki özel harekat dairesinden özel ekiplerin silah ve mühimmatla birlikte bölgeye kaydırıldığı öğrenildi.

Uygulama kapsamında HÜDA-PAR ile PKK'lılar arasında çatışmaların yaşandığı Cizre'ye mevcut ilçe emniyet müdüründen daha kıdemli ve tecrübeli ilçe müdürü getirildi.

Bakan Ala brifing alıyor

Hükümetin büyük önem verdiği çözüm sürecinde önümüzdeki bahar aylarında yaşanacak olası gelişmeleri yakından izleyen Ala'nın bölgedeki kentlerin vali, il emniyet müdürü ve il jandarma komutanlarını Ankara'ya davet ederek brifingler aldığı öğrenildi.

İlleri dörderli gruplar halinde Ankara'ya çağıran Ala'nın yanı sıra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebatattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Jandarma Genel Komutanlığı temsilcisinin katıldığı toplantılarda illerin ayrıntılı biçimde masaya yatırıldığı ifade edildi. Yılbaşı olmasına karşın dün de devam eden toplantılarda yeni stratejiler üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber