Devletin pavyonu oldu

Haber Giriş : 16 Temmuz 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evcil operasyonuyla tedbir konulan işletmeler arasında Hüseyin Kayapalı'ya ait pavyonun da bulunduğu belirlendi. "Gece Yıldızı" adlı pavyonun yönetimine TMSF yetkilileri atandı

Nedim Şener

Erol Evcil adına hareket eden Hüseyin Kayapalı'nın tedbir konulan malları arasında "Gece Yıldızı" adlı bir de pavyon bulunduğu ortaya çıktı.

İşadamı Nesim Malki cinayetinde "azmettirici" olduğu gerekçesiyle hüküm giyen Erol Evcil, Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü karapara aklama soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Bu süreçte Evcil adına hareket eden Nülifer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın mallarına tedbir konulmuştu.

Tapusu Hüseyin Kayapalı'nın üzerinde görülmesine rağmen Erol Evcil'in olduğu gerekçesiyle tedbir konulan Kayapalı Oteli'nin altında bulunan gece kulübünün tapu kaydının da "pavyon" olarak yapıldığı anlaşıldı. Şu anda pavyonun işletmesini Bursa 2.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "kayyum" olarak atanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun elamanları yapıyor.

Kapatmayı düşündüler!

TMSF elemanları Kayapalı Otel'in Kıbrıs Şehitleri Cadddesi 141 numarada bulunan bulunan adresine gittiklerinde bunada 40 oda ve 80 yatak kapasiteli Kayapalı Otel, Kervan Restaurant ve gece kulübünün olduğunu tespit ettiler. Görevliler, otelin ve restaurantın vergi levhasının olduğunu belirledikten sonra yönetimi devraldılar.

TMSF kayyumlarına gece kulübünün bir başkası tarafından kiralık olarak işletildiği söylendi. Bunun üzerine kira sözleşmesini isteyen TMSF görevlilerine herhangi bir belge sunulmadı. Böylece pavyonun işletmesi de TMSF kayyumları tarafından devralınmak zorunda kalındı. Ancak TMSF burayı kapatmayı düşündü. Soruşturmayı yürüten savcının "Siz bilirsiniz" demesi üzerine TMSF kayyumları geçici olarak görev yaptıkları Kayapalı otelinin "Gece Yıldızı" isimli pavyonunu kapatmadılar.

Mülkiyeti hâlâ Kayapalı'da olan otel ve pavyonda görev yapan TMSF yetkilileri, kendilerine emanet edilen işletmeleri en iyi şekilde yönetmekle yükümlü olduklarını belirttiler.

20 şirkete kayyum

Bursa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 26 Haziran günü verdiği kararla çıkar amaçlı silahlı örgüt kurmak, kamu kurumları aleyhine dolandırıcılık, karapara akladıkları iddasıyla Erol Evcil ve adına hareket eden Hüseyin Kayapalı dahil toplam 44 kişinin tüm mal varlığına el kondu.

Mahkeme aynı kararda Evcil adına hareket eden kardeşleri ile Hüseyin Kayapalı'ya bağlı toplam 20 şirketin yönetimine TMSF'yi kayyum olarak atadı. İzmir, Bursa, Tekirdağ ve Sivas'a toplam 100 dolayında personel gönderilirken, toplam dokuz "kayyum" ataması yapıldı.

Aynı filmdeki gibi...

Evcil operasyonunda yaşanan bu gelişme başrollerini Metin Akpınar ve Ahmet Uğurlu'nun oynadığı yönetmenliğini Hakan Algül'ün yaptığı Döngel Karhanesi adlı film ile çok yakın bir benzerlik ortaya çıktı. Filmde, el konulan bir bankaya borcu olan bir eğlence mekanının TMSF'ye geçişi sonrası eğlenceli hikayesi anlatılıyor. Senaristliğini Necef Uğurlu'nun yaptığı filmin konusu şöyle:

"Döngel adlı genelevin sahibi olan Bertan'ın (Metin Akpınar), Rus mafyası aracılığı ile Rusya'dan getirdiği sermayeler (!) ortadan kaybolunca mafyayla başı derde girer. Mafyanın istediği parayı ödeyebilmek için bankadan kredi alır. Ama geri ödeme zamanı geldiğinde borcunu ödeyemez ve banka geneleve el koyar.

Bu acıyı hazmetmeye çalışan işletme sahibi ve çalışanları, gelen harika bir haberle eski neşelerine kavuşurlar: Ankara bankaya el koymuştur ve bankanın elinde olan işletmelerden birini, karlı hale getirip satmaya karar verir.

Bunun için de listede "Döngel Eğlence Tesisleri" adıyla yer alan kurum seçilir. Bu görev için vatanından başka bir şey düşünmeyen son derece dürüst Keskin (Ahmet Uğurlu) adlı bir yönetici atanır. Artık sermayeler ve Bertan devlet memuru, Döngel ise "kârhane"dir."

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber