Bakanlık 'tonaj cezası' haberine soruşturma başlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, paletli ambulansı taşıyan çekiciye fazla tonaj nedeniyle verilen bin 600 liralık cezaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2015 15:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bakanlık 'tonaj cezası' haberine soruşturma başlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Manisa'nın Soma ilçesindeki bir hastaya müdahale etmek için gönderilen paletli ambulansı taşıyan çekiciye fazla tonaj nedeniyle verilen bin 600 liralık cezaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı gazetelerde Manisa'da bir hastayı kurtarmak için gönderilen paletli ambulansı taşıyan çekiciye tonaj cezası verildiğine dair, "Kar ambulansını taşıyan çekiciye fazla yük cezası", "Hayat kurtarmanın cezası 1.600 lira" başlıklarıyla haberler yer aldığı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu durumla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Soma ilçesinde 1 Ocak'ta 85 yaşındaki hastaya hava şartlarından dolayı ulaşamayan sağlık ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğünden paletli ambulans istemişti. Yeniköy Mahallesi çıkışında durdurulan çekici, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait kantara çıkarılmış ve 400 kilogram tonaj fazlalığı çıkması üzerine bin 600 lira ceza kesilmişti.

Paletli ambulansı taşıyan çekiciye 'tonaj' cezası

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber