Soğuk ve kar yağışı geliyor / Haritalı

Bugün, öğle saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alacak "çok soğuk hava", Marmara ve Ege Bölgesi'nde gece, hava sıcaklıklarını sıfırın altında 10 dereceye kadar düşürecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2015 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soğuk ve kar yağışı geliyor / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmur ve sağanak yağış olmak üzere gece saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı yönlerden, zamanla batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu gece saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber