Adalet Bakanlığı'ndan 'Silivri' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2015 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı'ndan 'Silivri' açıklaması

Adalet Bakanlığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünün ısınma sistemiyle ilgili yapılan haberlere ilişkin, kış aylarında insan sağlığı açısından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen oda sıcaklığının 21 derece olduğunu belirterek, bunun yanında Makine Mühendisleri Odası Tesisat Mühendisliği hesaplarında standart olarak kış mevsiminde oda sıcaklıklarının 20 derece baz alındığını ve bu doğrultuda Kampüste bulunan kurumlardan herhangi bir ilave battaniye talebinde bulunulmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde faaliyet göstermekte olan 8 adet L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile bir adet Açık Ceza İnfaz Kurumu ve 500 adet lojmanın ısınması, soğuk, sıcak su temini Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde teşkilatlandırılmış müşterek tesislerce yerine getirilmektedir.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde bulunan merkezi ısıtma sisteminden diğer ceza kurumlarına, jandarma binalarına, lojmanlara ve diğer bina ve eklentilerine ısıtma sıcak suyu borular vasıtasıyla yer altından ulaştırılmaktadır. Sistem ısı merkezinde kurulu bulunan otomasyon sistemiyle kontrol edilmektedir. Hava şartlarına göre sıcaklık artırılıp azaltılmaktadır. Otomasyon sistemi sayesinde bina girişlerinin kalorifer sıcaklık değerleri görülmektedir. 31 Aralık 2014 öncesi İstanbul ilinde ciddi sıcaklık düşüşleri yaşanmış olmasına rağmen otomasyon sistemi sayesinde dış hava ortamına göre kalorifer ısıtma sistemi bina girişleri sıcaklık değerleri 70 dereceye kadar yükseltilerek oda sıcaklıklarının korunması sağlanmıştır" denildi.

Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumunca 5 Ocak 2015 itibariyle bazı kurumlardan termometre ve termal ölçüm cihazıyla koğuş sıcaklık değerleri ve radyatör sıcaklıkları alındığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1 No.lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda rastgele koğuştan alınan radyatör sıcaklığı 66 derece, koğuş ortam sıcaklığı 21,8 derece, 2 No.lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda rastgele koğuştan alınan radyatör sıcaklığı 60 derece, koğuş ortam sıcaklığı 23,8 derece, 8 No.lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir koğuştan alınan ortam sıcaklık derecesinin 21,2 derece olarak ölçüldüğü anlaşılmıştır. Kış aylarında insan sağlığı açısından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen oda sıcaklığı 21 derecedir. Bunun yanında Makine Mühendisleri Odası Tesisat Mühendisliği hesaplarında standart olarak kış mevsiminde oda sıcaklıkları 20 derece baz alınmaktadır. Bu doğrultuda Kampüste bulunan kurumlardan herhangi bir ilave battaniye talebinde bulunulmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber