Soğuk hava sanal alışverişi patlattı

Havanın soğumasıyla çarşı pazara gidemeyen tüketiciler, evden yaptıkları online market alışverişini artırdı. Marketlerin cirosu yüzde 50 arttı. En çok meyve, sebze ve taze gıdaya talep var

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Soğuk hava sanal alışverişi patlattı

ÖZGE YAVUZ

Kışın bastırmasıyla çarşı pazara gidemeyen tüketici, sanal market alışverişini uçurdu. Özellikle iki gündür taze sebze-meyveden şarküteriye, etten kuru gıdaya kadar birçok kategoride eve sipariş veren tüketiciler, marketlerin sanal cirolarını yüzde 50'ye yakın artırdı. CarrefourSA E-Ticaret Grup Müdürü Mehmet Tözge, yağmurlu ve karlı havaların e-ticaret satışlarına önemli ölçüde katkı sağladığını söyledi. Tözge, "Ek araç ve personel takviyeleriyle kapasite artırımına gitmemize rağmen son günlerde tam kapasite çalışıyoruz. Online gıda perakendeciliğinin artması ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taze gıda ürünleri, meyve sebze, bebek bezi, deterjan, yağ gibi ürünlerin satışında yüzde 50'nin üzerinde bir artış söz konusu" dedi.

TV SİPARİŞİ BİLE VAR

Gıdanın yanı sıra soğuk havalarda online sipariş alan ürünlerin sadece gıda olmadığını belirten Tözge, "Tüketiciler, televizyon, cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi elektronik ürünleri de internet üzerinden satın alıyor" şeklinde konuştu. Bünyesinde 16 yerel market zincirini barındıran tummarketler. com'un CEO'su Sebahattin Gündoğdu da, "En çok sebze meyve sipariş ediliyor. Pazara gidemeyenler marketlere internetten üzerinden sipariş veriyor" dedi.

MİGROS'TA 1.5 KAT ARTTI

Soğuk hava koşulları Migros Sanal Market'e gelen siparişleri de son bir haftada 1.5 kat artırdı. Migros yetkililerinin verdiği bilgiye göre, meyve ve sebze, kestane, sahlep, kuru bakliyat, boza ve aynı zamanda hacmi büyük olan indirimli ürünlerin satışlarında ise 2 kat artış sağlandı. Yetkililer, "Müşterilerimize siparişlerini frigofirik araçlarımızla ulaştırıyoruz. En fazla satış yaptığımız ürünler kategorisinin başında sebze meyveler, et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta gibi günlük ihtiyaç malzemeleri geliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber